Responsive Menu
Add more content here...


Visul frumos s-a spulberat. Sportul Şimleu a retrogradat şi matematic!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 14 views
A+A-
Reset

“Alb-albaştrii” au pierdut la CFR Cluj 2 şi nu mai au nicio şansă la salvarea de la retrogradare. “Pentru mine dezamăgirea este mare. Am revenit în acest moment greu, să ajut, cu nebunia mea pozitivă de a reuşi o minune. Nu regret absolut deloc acest pas. Din păcate s-a ajuns în acest punct, unul trist, dar Şimleul va rămâne mereu în sufletul meu”, spune George Zima


Sportul Şimleu a reuşit să promoveze în Liga a III-a, cu George Zima pe bancă, la capătul sezonului 2019 – 2020. La primul sezon în cel de-al treilea eşalon fotbalistic, şimleuanii au avut o prestaţie mai mult decât onorabilă şi au încheiat pe locul 6.

În sezonul trecut, gruparea de sub Măgura a încheiat pe ultimul loc care asigura menţinerea în Liga a III-a, însă, erau la egalitate de puncte cu formaţia de pe locul 7. Însă, în acest sezon, problemele financiare cu care s-a confruntat clubul au fost decisive pentru parcursul modest al echipei.

Mulţi jucători au renunţat, alţii au plecat la mai bine, însă, mai sunt şi jucătorii din lotul actual care au rămas la Şimleu pentru a încerca să salveze echipa. Lor li s-a alăturat şi George Zima care a revenit înainte de startul play-out-ului în speranţa că va reuşi să salveze echipa. Din păcate, acest lucru a fost imposibil, iar după trei sezoane petrecute în Liga a III-a, visul şimleuanilor s-a spulberat, iar echipa a retrogradat şi matematic după eşecul suferit la CFR Cluj II.

“Pentru mine dezamăgirea este mare, am venit de la Liga 2 cu modestie şi prin multă muncă am reuşit să aduc atâtea bucurii şimleuanilor. Doar eu ştiu cât de greu mi-a fost să ridic nivelul într-un timp atât de scurt, dar am avut parte de jucători antrenabili şi un grup unit (prima dată când am venit). Din păcate s-a ajuns în acest punct, unul trist,  dar Şimleul va rămâne mereu în sufletul meu. Am revenit în acest moment greu, să ajut, cu nebunia mea pozitivă de a reuşi o minune.

Nu regret absolut deloc acest pas, dar se pare că nu se putea mai mult, atât timp cât ne-am condamnat noi singuri ca şi club. De ce să nu fim forţaţi şi de alţii să rămânem jos dacă noi deja am făcut- o? În acest mod nici şansa nu ne-a ajutat, iar când am reuşit să învingem la Sighet a fost prea târziu. Exceptând jocul de la Dej, unde nu am avut atitudine consider că am arătat multe lucruri bune şi dacă nu făceam atâtea greşeli personale în joc, puteam să ne luptăm până în ultimele două etape.

Cu siguranţă că îmi doream mult mai mult, dar viaţa te încearcă zi de zi şi este mai important cum reacţionezi la ce ţi se întâmplă. Deşi avem probleme financiare, noi ne vom respecta, vom pregăti ultimele 3 jocuri ca şi cum ar fi ultimele din cariera noastră pentru că vreau ca aceşti copii pe care îi antrenez să fie respectaţi pentru devotamentul lor.

Dacă voi putea ajuta câţiva dintre ei să continue cel puţin în Liga 3 sau dacă am reuşit să le implementez o nouă atitudine faţă de ceea ce fac, pentru mine şi această experienţă este o reuşită. Este plăcut să te afli mereu în top, dar este şi mai frumos când performanţa este plusată când nu poţi câştiga şi de faptul că poţi da încredere oamenilor cu care interacţionezi că pot reuşi mult mai mult în viaţa lor, pentru mine şi asta înseamnă fotbalul, bucuria pură de a trăi viaţa în mod pozitiv”, ne-a declarat George Zima – antrenorul de la Sportul Şimleu.

You may also like

Leave a Comment