Responsive Menu
Add more content here...


Sportul Şimleu nu are frica retrogradării

by Mihai POP
0 comment 25 views
A+A-
Reset

Învinsă la Satu Mare, gruparea de sub Măgură  a coborât două locuri în clasament. Şimleuanii au ajuns pe locul 8 şi mai au doar 3 puncte avans faţă de prima echipă de sub linie, cu şapte etape înaintea finalului de retur


După ce în prima parte de campionat a avut un parcurs apreciat de toată lumea şi s-a aflat pe locul 6 după 10 etape, Sportul Şimleu a început returul cu speranţe că poate avea rezultate şi mai bune.

Deocamdată, gruparea de sub Măgură a ajuns într-o situaţie dificilă, chiar după prima etapă care s-a jucat în 2021.

Sâmbătă, în deplasarea de la CSM Satu Mare, formaţia antrenată de George Zima a practicat un joc modest şi a fost învinsă cu 2 – 0.

Nici gazdele nu au jucat strălucit, însă CSM Satu Mare a profitat de greşelile din tabăra adversă şi a marcat cele două goluri în urma unor faze fixe. Rezultatul de la Satu Mare a avut urmări şi în clasamentul Seriei a X-a, iar Sportul Şimleu a coborât două locuri.

Aflată pe poziţia a şasea, Sportul Şimleu este acum pe poziţia a opta şi începe să simtă fiorii reci ai retrogradării. Asta în condiţiile în care şimleuanii mai au 3 puncte avans faţă de CSM Satu Mare, care este prima echipă de sub linie.

În ciuda situaţiei din clasament, antrenorul George Zima este optimist, că la final de retur, Sportul Şimleu va ocupa un loc care să-i perimită să evolueze în Liga a III-a şi din sezonul viitor.

“Mi-am dorit foarte mult să venim de la Satu Mare cu un rezultat pozitiv, dar din păcate am pierdut, iar celelalte rezultate au fost nefavorabile. Chiar dacă am coborât două locuri în clasament, nu avem emoţii cu retrogradarea. Trebuie să luăm meci cu meci ca pe o finală şi să adunăm puncte, fiindcă doar acum începe lupta grea. Trebuie să muncim şi sunt convins că la final de retur nu vom fi pe locurile retrogradabile”, ne-a declarat antrenorul George Zima.

Conform regulamentului Ligii a III-a, ultimele două clasate din fiecare serie retrogradează la final de campionat, cât şi cea mai slab clasată echipă de pe locul 8, din toate cele zece serii.

Însă, ţinând cont că multe AJF-uri nu au pornit campionatele Ligii a IV-a s-ar putea ca la final de sezon, echipele retrogradate din Liga a III-a să fie primite în competiţie şi pentru sezonul 2021 – 2022.

Şapte etape au mai rămas de jucat până la finalul campionatului Ligii a III-a. Sportul Şimleu va juca acasă cu Progresul Şomcuta Mare, Someşul Dej, SCM Zalău şi Gloria Bistriţa, iar în deplasare va evolua la CAO Oradea,  Luceafărul Oradea şi Minaur Baia Mare.

You may also like

Leave a Comment