Responsive Menu
Add more content here...


Sporting Zalău se desfiinţează! 

by Ionuţ COSTINAŞ
1 comment 32 views
A+A-
Reset

Gruparea condusă de Alin Pop pune punct final activităţii fotbalistice tocmai înaintea unui sezon în care avea ocazia să joace în Liga a IV-a. Câştigătarea Seriei Vest a şi început pregătirile pentru eşalonul superior, iar vineri a disputat un amical cu Dumbrava Gîlgău, însă la scurt timp s-a luat o decizie radicală, iar gruparea de sub Meseş dispare din peisajul fotbalistic după doar 2 ani de activitate


În vara anului 2017, când FC Zalău s-a desfiinţat, în municipiu a apărut o nouă echipă de fotbal – Sporting – care din primul sezon a sperat să fie primită în Liga a IV-a. Acest lucru nu a fost posibil, astfel că gruparea condusă de Alin Pop şi-a început activitatea din Liga a V-a, dar obiectivul a fost promovarea încă din primul sezon.

Planurile celor de la Sporting  nu au ieşit, astfel că în stagiune 2017 – 2018, gruparea de sub Meseş a pierdut lupta cu Voinţa Derşida şi s-a clasat doar pe locul 3. Până la urmă, în campionatul 2018 – 2019, Sporting a reuşit să îşi adjudece primul loc în Seria Vest, tot după o luptă cu Voinţa Derşida, astfel că gruparea condusă de Alin Pop a obţinut promovarea în Liga a IV-a.

Proiectul celor de la Sporting a luat fiinţă în urmă cu doi ani având obiectivul pe termen scurt promovarea în Liga a III-a, pentru ca  Zalăul să aibă din nou echipă în ligile superioare. Însă, în această vară, Sălajul a revenit în Liga a  III-a datorită celor de la Unirea Mirşid, astfel că nou-înfiinţata SCM Zalău a preluat drepturile sportive şi de participare în eşalonul superior de la campioana Sălajului.

Zalăul va rămâne doar cu o singură echipă de fotbal la seniori, după ce oficialii de la Sporting au decis zilele trecute ca echipa sa să desfiinţeze. Chiar dacă săptămâna trecută, câştigătoarea Seriei Vest a disputat un amical cu vicecampioana Dumbrava Gîlgău, la câteva zile s-a luat o decizie radicală, iar gruparea zălăuană s-a retras din toate competiţiile organizate de AJF Sălaj.

“Prima fază a proiectului nostru a fost îndeplinit în această vară prin promovarea în Liga a IV-a, după ce am dominat în întregime Seria Vest din Liga a V-a. Totodată, spre bucuria şi satisfacţia sălăjenilor, judeţul nostru are şi o echipă la Liga a III-a, după ce Unirea Mirşid a promovat şi a cedat dreptul de participare în cel de-al treilea eşalon fotbalistic nou-înfiinţatei SCM Zalău!Astfel, considerăm îndeplinit obiectivul nostru principal, acela ca Sălajul să aibă echipă la Liga a III-a, chiar dacă acesta nu a fost reuşit de Sporting Zalău. Dorim să felicităm echipa Unirea Mirşid pentru sezonul excelent pe care l-au avut şi pentru că au reuşit să treacă de jocul de baraj”, se arată în comunicatul oficial emis pe pagina de facebook de la Sporting Zalău.

Activitatea de la Sporting Zalău s-a încheiat după doar doi ani, perioadă în care, formaţia zălăuană a cucerit un trofeu, după ce s-a clasat pe primul loc în Seria Vest din Liga a V-a.

“Drumul echipei Sporting Zalău pe meleagurile fotbalului judeţean se încheie astfel după doar două sezoane. Au fost doi ani frumoşi, în care am legat prietenii ce vor dăinui pe viaţă, doi ani în care am trecut împreună prin multe momente plăcute şi doi ani în care ne-am bucurat împreună la fiecare gol înscris şi la fiecare victorie! Rămânem cu satisfacţia că am reuşit să câştigăm campionatul Ligii a V-a de o manieră categorică, deşi echipa a fost susţinută financiar doar din surse private, fără a avea sprijin din partea Primăriei, la fel cum majoritatea echipelor din Sălaj o au. Doar cei implicaţi cunosc cât este de greu să formezi şi să conduci o echipă fără susţinere din partea autorităţilor, însă noi am reuşit şi ne mândrim cu acest lucru! Mulţumim tuturor jucătorilor care au evoluat în aceste două sezoane în tricoul echipei Sporting Zalău! Mulţumim antrenorilor Călin Pop şi Alexandru Pop pentru că au fost alături de noi în acest proiect! Mulţumim adversarilor pe care i-am întâlnit pentru îndârjirea de care au dat dovadă în disputele cu echipa noastră, pentru că aceştia ne-au ambiţionat şi mai mult iar astăzi suntem campioni! Mulţumim persoanelor care au fost alături de noi şi au crezut în proiectul Sporting Zalău”, se arată în comunicatul de la Sporting.

Toţi jucătorii grupării zălăuane au fost declaraţi liberi şi pot ajunge la orice altă echipă.

You may also like

1 comment

ion 25 iulie 2019 - 9:37

GOIE SI ALIN POP LA SCM, TRAIASCA PSD-UL

Reply

Leave a Comment