Responsive Menu
Add more content here...


Spiritul de ,,Gică-contra” la români și nu numai

by Tiberius NICODA
0 comment 12 views
A+A-
Reset

Motto: ,,Ce mișto este să-ți vezi de treaba ta. Îți mai rămâne și timp liber.”

 

Observăm pe an ce trece, cu precădere în mediul online, pe platformele de socializare, pe site-urile unor publicații, tot felul de comentarii, unele avizate, altele și cele mai multe venite din partea unor neaveniți, agramați analfabeți funcționali pentru care tastatura ține loc de târnăcop, lopată și vidanjă.


Musai întâlnești la câte o postare, știre, măcar un netot care să dea cu contre și comentarii aiurea fără ca cineva să-i fi cerut părerea, fără să fie un cunoscător avizat al problemei dezbătute.
A lăsa ștacheta și a intra în polemică cu prostul este un real pericol pentru că prostul te coboară la nivelul lui și ajunge să ,,te bată” cu experiența.


Că, dacă ataci replica unui prost, te trezești cu prostul în discuție.


Este foarte ușor pentru unii să dea cu mucii în fasolea altcuiva, dar cât de greu este să fi în stare să faci zama și să-i dai și gust, zamă în care vine netotul și ți-o compromite cu aroganță, tupeu și nesimțire, suflandu-și nasu-n ea.


Așadar, să nu uităm niciunii dintre noi atunci când avem impulsul de a da cu flit cuiva, fie online, fie chiar față în față, să ne întrebăm pe noi înșine cam ce ne recomandă ca moralitate, inteligență și cultură ca să avem anumite aroganțe.


Poți ca să-ți permiți să judeci sau să comentezi ideile sau acțiunile cuiva , doar dacă tu ca și individ ai realizat, cunoști mi mult decât acela pe care vrei să îl persiflezi. Pentru vă scrisul și vorbele sunt ca și bumerangul, iar dacă ele sunt aruncate de către proști, acestea li se întorc tumna în cap umplându-i de cucuie.

 

Pentru că vorba cuiva: ,, La fund suntem cu toții la fel. La cap e diferența!”

You may also like

Leave a Comment