Responsive Menu
Add more content here...


Spectacole de teatru pentru toate vârstele în satele sălăjene

Vara teatrală sălăjeană își deschide porțile cu cele mai captivante povești pentru toate vârstele. Cultură‘n Șură, alături de partenerul tradițional al proiectului, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, va prezenta comedia „Schimbăm perdele”

by Mihai POP
0 comment 320 views
A+A-
Reset

Vara teatrală sălăjeană începe mâine, 15 iunie, ora 21:30, la Bănișor. Cultură‘n Șură, alături de partenerul tradițional al proiectului, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, va prezenta comedia „Schimbăm perdele” în curte la Căminul Cultural. Intrarea pentru spectatori este gratuită.

Ce se întâmplă atunci când ți se îndeplinește unul dintre cele mai arzătoare visuri care treptat se dovedește a fi coșmar? Un soț joacă la loto, iar într-una din zile îi surâde norocul și câștigă potul cel mare. Ajuns acasă la nevastă va afla că nu e deloc simplu să fii avut. Oare presiunea bogăției nu va fii prea mare pentru ei? Vă așteptăm la teatru să aflați.

Protagoniștii comediei sunt Florentina Năstase, actriță a teatrului „Toma Caragiu Ploiești, și Mihai Smarandache, actor al Teatrului „Odeon” București. Regia și adaptarea textului original scris de György Spiró, sunt semnate de Victor Olăhuț.

Reprezentația de la Bănișor face parte din cadrul proiectului „Teatru dincolo de orașe” în cadrul căruia vor mai fi susținute în Sălaj ateliere de teatru pentru copii și spectacole în localitățile Sălățig, Valcău de Jos și Nadiș.

Copiii vor fi invitați vara aceasta să vadă spectacolul „Zmeul Zmeilor”, o poveste captivantă care abordează teme contemporane și relevante într-un mod poetic și muzical. Inspirat din universul fabulos creat de Mircea Cărtărescu, spectacolul aduce în prim-plan problemele din școală, diferențele sociale dintre elevi, bullying-ul și alte provocări cu care se confruntă tinerii în zilele noastre.

foto „Zmeul Zmeilor”

Prin intermediul personajelor fantastice și a momentelor pline de culoare și muzică, spectacolul oferă o perspectivă sensibilă și educativă asupra modului în care tinerii pot depăși obstacolele și pot găsi soluții la problemele cu care se confruntă.

„Zmeii Zmeilor” este o experiență artistică inedită și captivantă, care îi va încânta pe cei mici și pe adolescenți și îi va învăța să fie mai deschiși și mai empatici față de cei din jurul lor.

Din distribuție fac parte patru tineri actori ai noii generații: Irina Artenii (nominalizată pentru debut la UNITER 2023), Răzvan Omotă (câștigător Gala Hop 2023), Daniela Purcărea și Andrei Barbu.

Spectacolele următoare și atelierele de teatru din cadrul proiectului vor avea loc în lunile iunie-august, programul urmând să fie anunțat pe paginile Cultură‘n Șură:

https://culturansura.ro/

https://www.facebook.com/culturansura

Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Universitatea din Bucuresti (Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului), Asociația Arhaic, Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală, primăriile comunelor Bănișor, Valcău de Jos (Sălaj) Baru, Râu de Mori, Sălașu de Sus, Luncoiu de Hos (Hunedoara), Sălățig, „Teatru dincolo de orașe” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

You may also like

Leave a Comment