Responsive Menu
Add more content here...


SPECIAL. Povestea celui mai bun sportiv de la CSS Zalău din 2019

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 25 views
A+A-
Reset

Luptătoarea Andreea Bulgăr este o fire ambiţioasă, puternică şi perseverentă. A început să practice lupte libere la vârsta de 12 ani, a devenit campioană naţională la copii, s-a retras, a revenit şi a cucerit argint şi bronz la Cupa României şi Campionatul Naţional. A fost desemnată cel mai bun sportiv de la CSS Zalău, însă întreaga ei poveste o puteţi afla în materialul de mai jos


Anul 2019 a fost un an în care luptătorii de la CSS Zalău au continuat să se remarce în competiţiile importante din ţară, după ce au făcut acest lucru şi cu un an mai devreme. Astfel, la finele anului 2018, luptătorul Vasile Moldovan a primit titlul de cel mai bun sportiv de la CSS Zalău.

La finele lui 2019, tot un sportiv de la secţia de lupte libere s-a aflat în fruntea ierarhiei, astfel că Andreea Bulgăr a fost desemnată cel mai bun sportiv din anul 2019 de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău.

Dar cine este Andreea Bulgăr şi cum a devenit o luptătoare ambiţioasă cu medalii cucerite la Campionatele Naţionale.

Ei bine, în rândurile de mai jos vom afla povestea ei, cum a început să practice lupte libere, de ce a renunţat, cum a revenit, care este cea mai importantă medalie cucerită şi ce mesaj are de transmis mai tinerilor copii care vor să practice sport.

 

A început să practice lupte libere la 12 ani

Andreea Bulgăr (n. 4.09.2002) este originară din judeţul Satu Mare, iar primul contact cu luptele libere l-a avut în anul 2014, pe vremea când avea doar 12 ani.

Era o fire mai băieţoasă, după cum ne spune chiar sportiva şi a fost atrasă de acest sport imediat.

“M-a atras acest sport, deoarece îmi place acţiunea. Firea mea e mai băieţoasă, fiind singura fată din familie”, spune Andreea.

S-a retras din sport

Totul mergea bine pentru tânăra sportivă care a reuşit să devină campioană naţională la copii, însă, în cele din urmă a renunţat la sport din cauza unor probleme personale.

“Am cucerit aurul la Naţionalele de copii, însă, pe urmă au intervenit anumite probleme personale, am neglijat puţin şi şcoala şi atunci am decis să mă retrag pentru câţiva ani”, ne-a spus luptătoarea.

 

A revenit în 2018

După câţiva ani în care a stat departe de sport, Andreea Bulgăr şi-a făcut ordine în gânduri şi în anul 2018 a ales să revină pe “saltea”.

Mult mai ambiţioasă şi dornică de afirmare, tânăra a reluat pregătirile şi chiar dacă spune că a fost greu la început, în cele din urmă a găsit o cale către un nou început.

“Am revenit pe saltea cu o ambiţie şi dorinţă puternică să ajung sus şi să dovedesc că pot, chiar dacă nu am ani de muncă în spate. La început a fost greu, am mers la Cluj, unde am pierdut fiecare meci şi eram dezamăgită, dar nu am renunţat. Toată lumea m-a susţinut şi asta mă făcea mai puternică şi aşa am ajuns să cuceresc din nou medalii”, spune Andreea Bulgăr.

Medalie de argint la Cupa României

În anul 2019, Andreea a revenit pe saltea şi a reuşit să câştige câteva medalii importante. Cele mai de seamă sunt două medalii de bronz la Campioantul Naţional şi Cupa României de cadeţi, dar şi medalia de argint cucerită la Cupa României, la categoria de vârstă juniori, categorie la care a participat în premieră.

Ambiţia, dăruirea şi puterea de care spunea ceva mai sus au purtat-o către aceste rezultate, pentru ca la finalul anului 2019 să fie desemnată cel mai bun sportiv de la CSS Zalău.

“Am ajuns să cuceresc nişte medalii importante în 2019 şi sper ca anul 2020 să fie şi mai bun, nu doar în sport, ci şi la şcoală, deoarece sunt în clasa a XII-a şi este un an foarte greu. După revenirea mea la lupte pot să spun că anul 2019 a fost un an greu de competiţii, iar pentru mine cea mai importantă medalie cucerită este cea de argint de la Cupa României, deoarece a fost primul an când am luptat la această categorie de vârstă şi a fost una dintre cele mai grele competiţii pentru mine”, spune medaliata cu argint la Cupa României din 2019.

Sportiva este mândră de parcursul ei şi recunoaşte că fără ajutorul antrenorilor nu ar fi ajuns până aici.

“Sunt mândră că am ajuns până aici şi cu siguranţă că nu aş fi putut fără ajutorul antrenorilor cărora le mulţumesc din tot sufletul. În acest an vor fi multe competiţii şi îmi doresc cât mai multe medalii. Voi da tot ce-i mai bun din mine”, a declarat Andreea Bulgăr.

“Copii, nu renunţaţi niciodată la obiectivele voastre”

Ca şi o scurtă recapitulare, Andreea a început să practice lupte libere la vârsta de 12 ani, a renunţat la sport, a revenit câţiva ani mai târziu şi în cele din urmă a cucerit medalii importante la Campionatul Naţional şi Cupa României.

Mai mult, este şi dornică să continue să facă performanţă şi să ajungă din nou pe cele mai înalte trepte ale podiumului.

Tocmai de aceea, cel mai bun sportiv al anului 2019 de la CSS Zalău le transmite copiilor să fie perseverenţi dacă îşi doresc ceva şi să nu renunţe niciodată.

“Copii, nu renunţaţi niciodată la obiectivele voastre. Ca să aveţi succes trebuie în primul rând să faceţi cu drag, ambiţie şi pasiune acel sport. Practicaţi sportul deoarece este sănătos şi veţi avea o viaţă mai activă. Nimeni nu e perfect şi dacă nu vedeţi rezultate la primele competiţii, nu vă daţi bătuţi deoarece asta trebuie să vă facă mai puternici şi mai ambiţioşi”, spune Andreea Bulgăr.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 15 ianuarie. 

You may also like

Leave a Comment