Responsive Menu
Add more content here...


SPECIAL. Ioan Tirizică, patru medalii la Campionatele Naţionale pentru persoanele cu dizabilităţi! GALERIE FOTO și VIDEO

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 1,8K views
A+A-
Reset

Sălăjeanul a reprezentat cu succes clubul CS PHC Promoteu Zalău, cucerind două medalii de aur şi una de bronz la Naţionalele de atletism, dar şi una de argint la Naţionalele de tenis de masă, desfăşurate în weekend la Cluj-Napoca


În data de 2 iulie, la Cluj-Napoca a avut loc desfăşurarea Campionatului Naţional de Tenis pentru persoanele cu dizabilităţi. Competiţia s-a desfăşurat în Sala “Horea Demian”. Tot în Cluj-Napoca, duminică, 3 iulie a avut loc şi Campionatul Naţional de Atletism, tot pentru persoanele cu dizabilităţi.

Şi judeţul Sălaj a avut reprezentanţi la aceste două competiţii. Astfel, clubul zălăuan, CS PHV Promoteu a participat la concursuri cu un sportiv. Este vorba chiar de preşedintele clubului – Ioan Tirizică. În total, aproximativ 20 de cluburi din toată ţara s-au întrecut în competiţiile din Cluj-Napoca.

Chiar dacă a fost singurul sălăjean, asta nu l-a împiedicat să presteze cât mai bine şi să obţină rezultate bune. Prin urmare, Tirizică a debutat la Campionatul Naţional la Tenis de Masă, acolo unde a avut o prestaţie foarte bună şi a reuşit să ajungă până în finală. Din păcate, sălăjeanul a pierdut meciul din ultimul act şi a cucerit medalia de argint, devenind vicecampion naţional.

La Campionatele Naţionale de Atletism, zălăuanul a avut o comportare şi mai bună şi a reuşit să cucerească de aur la două probe, este vorba despre aruncare suliţei şi aruncarea greutăţii. Sălăjeanul nostru nu s-a mulţumit cu atât şi acesta a mai cucerit medalia de bronz şi la săritură în lungime, contabilizând în total nu mai puţin de 4 medalii!

“Poate ar fi interesant un semnal de alarmă pentru autorităţile din Zalău, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, pentru sprijinirea reală a persoanelor cu handicap, mai ales cei organizaţi în cluburi sau asociaţii, prin fapt şi nu doar prin vorbe”, ne-a declarat Ioan Tirizică.

 

Să spunem că Ioan Tirizică a fost în tinereţe luptător de performanţă, dar un accident nefericit l-a lăsat fără ambele picioare. Cu toate aceste, viaţa a continuat pentru sălăjeanul nostru, ba chiar este o persoană foarte activă, atât în plan profesional, cât şi în plan sportiv!

 

Pe acest subiect puteţi vedea amănunte şi în ziarul Sportul Sălăjean din 5 iulie.

 

 

You may also like

Leave a Comment