Responsive Menu
Add more content here...


SPECIAL. Andreea Onaci, o artistă din Zalău ce face ravagii în mediul on-line cu un roman de dragoste

by Adelina CĂPÂLNA
0 comment 17 views
A+A-
Reset

Eleva de la Colegiul Național “Silvania” are doar 17 ani și a reușit să se remarce prin pasiunile ei. Tânăra cântă operă, cântă la pian, la chitară, dar şi scrie romane, cel mai de succes fiind „Regatul Inimilor de Gheață”, care a adunat nu mai puţin de 76.500 de cititori în mediul on-line, fiind pe locul 1 la platforma Wattpad la categoria dragoste 


Tânăra sălăjeană a început să descopere înclinațiile artistice în anul 2009. Dar, din momentul în care a început să învețe în generală la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, latura artistică a prins culoare. Atât profesorii, cât și familia, au văzut un adevărat potențial în Andreea Onaci, iar acel moment a fost debutul ei în lumea de succes. Astfel, diamantul neșlefuit începea să strălucească de la o zi la alta.

 

Pictura, pianul, chitara și vocea au reușit să o atragă și a dezvoltat o pasiune care a ajutat-o să se descopere. A participat la numeroase concursuri, dar cel mai important este „Viva la Musica”, unde tânăra a învățat cum să își controleze emoțiile și să iubească scena.

„Nu e zi în care să nu cânt fie la pian, fie vocal, deoarece muzica mă ajută să îmi găsesc echilibrul emoțional. Chiar dacă la început rezultatele au venit după multe lacrimi și multă muncă, nu am renunțat deoarece am început să simt că muzica face parte din mine. Participând la numeroase concursuri printre care și Concursul cu participare internațională „Viva la Musica”, am învățat să îmi controlez emoțiile și să iubesc scena” ne-a informat tânăra zălăuană.

Un alt mod prin care Andreea Onaci se exprimă liber este scrisul. Ea a găsit platforma Wattpad, un loc în care tineri de tot felul pot să scrie anonim tot ceea ce nu au curajul să afirme public, a făcut ca romanele tinerei zălăuance să fie de succes. Andreea a publicat mai multe romane şi unul dintre ele – „Regatul Inimilor de Gheață”, a strâns nu mai puţin de 76.500 de cititori, ajungând numărul unul în topul romanelor de dragoste de pe platforma Wattpad!

„Primele încercări în arta scrisului le-am avut în gimnaziu, însă nu am fost prea mulțumită de rezultat. Fiind o fire ambițioasă, n-am abandonat. În liceu, citind multe cărți din domeniul SF, mi-am zis că ar trebui și eu să scriu o astfel de carte. La început, nu aveam mulți cititori dar mă încurajam mereu trăind alături de personajele mele. La scurt timp după apariția primelor capitole, cartea a ajuns pe primul loc într-un top de dragoste, care conține peste 23000 de cărți. Acest lucru m-a ambiționat, iar cititorii se înmulțeau de la o zi la alta, ajungând la cele peste 76.000 de vizualizări din prezent”, spune Andreea Onaci cu mândrie.

Datorită dirigintelui ei, care îi era foarte drag, a îndrăgit matematica. Dascălul a fost un adevărat model pentru Andreea, fapt ce a făcut mult mai ușoară decizia de a decide drumul în viaţă. Acum tânăra este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Silvania” și este mândră că poartă uniforma celui mai prestigios liceu din Sălaj.

„Deoarece am deslușit cu drag tainele matematicii în gimnaziu, am renunțat pentru o perioadă la a mai face performanță în muzică. Am decis să mă înscriu la Colegiul Național „Silvania”, la profilul matematică – informatică”, a mai spus Andreea.

Mai multe pe acest subiect, în ziarul Ştirile din Sălaj, care va apărea miercuri, 9 septembrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

You may also like

Leave a Comment