Responsive Menu
Add more content here...


SPECIAL. Alături de Florin Răcoare. Sâmbătă, zălăuanul trebuia să facă nunta, dar o cumplită boală i-a spulberat toate visele

by Călin ONICAŞ
1 comment 42,8K views
A+A-
Reset

La 30 de ani, Florin Răcoare era un tânăr entuziasmant plin de viaţă şi curaj. Frumos, zvelt, inteligent, educat, profesionist, zălăuanul era angajat într-o multinaţională din Cluj-Napoca, iar de câţiva ani îşi găsise şi jumătatea. Chiar ieri, el trebuia să se căsătorească, dar totul a căzut… Acum două luni, la un control de rutină, tânărul a fost depistat cu leucemie!?  De atunci, Florin stă doar prin spitale, iar doctorii din România nu prea i-au dat speranţe. Norocul său poate veni de la o clinică de specialitate din Turcia, unde un transplant de celule stem îi poate reda o fărâmă de speranţă. Operaţia de transplant costă însă… 135.000 de dolari


Florin Răcoare (n. 24 ianuarie 1987) este originar din Zalău. În anul 2006, a absolvit Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”, după care a urmat cursurile Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Industrială din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, dar şi masterul, absolvit tot la POLI în anul 2012.

După ce şi-a terminat cu brio studiile, s-a angajat la Cluj-Napoca, iar actualmente face parte dintr-o multinaţională din oraşul de pe Someş.

În 15 iulie trebuia să facă nunta, dar totul a căzut după ce în aprilie a fost diagnosticat cu leucemie mieloidă acută

Din 2013, avea o frumoasă idilă cu Adina Călin – un inginer de profesie din Târgu Mureş, cu care voia să se şi căsătorească. Anul trecut, în luna martie, Florin i-a şi dat inelul de logodnă, iar cei doi tineri au plănuit şi nunta, adică pe sâmbătă, 15 iulie, la Târgu Mureş, la fel ca şi cununia civilă şi religioasă…

În acest an, Florin a început să se simtă tot obosit şi devenise palid. Totul era pus pe faptul că el muncea mult. În 26 aprilie, când a efectuat un control de rutină, iar doctorii l-au trimis de urgenţă să facă şi investigaţii mai complexe. Tot în aceeaşi zi, a venit şi diagonsticul: leucemie mieloidă acută!?

De atunci, tânărul inginer a stat numai prin spitale, a făcut analize peste analize şi patru ture de chimioterapie. Din păcate, tratamentele nu au funcţionat şi boala din corpul său este rezistentă şi agresivă, deoarece se află într-un stadiu foarte avansat.

În aceste condiţii, şansele de viaţă sunt din ce în ce mai mici şi Florin suferă mult într-un salon din Secţia de Hematologie a Spitalului de Oncologie Cluj-Napoca.

Speranţele vin de la o clinică din Turcia

Medicii din ţară nu prea i-au mai dat speranţe, însă logodnica sa s-a zbătut şi a căutat soluţii în ţară şi străinătate.  După ce a contactat clinici din Italia sau Germania, Adina a  găsit o fărâmă de speranţă la un spital din Turcia, acolo unde doctorii au promis un transplant de celule stem ce i-ar putea readuce o viaţă normală.

Tratamentul este însă unul foarte costisitor: operaţia de transplant costă 135.000 dolari, iar fiecare şedinţă de chimioterapie undeva între 2.000 şi 6.000 de euro!

“Doctorii din Cluj-Napoca au spus că putem să facem şi nunta, printre şedinţele de chimioterapie, dar boala îl macină încet şi la finalul lunii mai am anulat totul. Ieri, trebuia să facem nunta, cununia civilă şi cea religioasă. Acum, starea lui Florin e stabilă, dar a avut zile cu febră şi probleme de digestie… Ce pot să zic despre viitorul meu soţ? Lăsând subiectivismul deoparte, Florin e cel mai sufletist om pe care îl cunosc, tot timpul să ajute pe ceilalţi, să le fie altora mai bine, chiar dacă lui nu îi este. E un băiat cu simţul umorului, inteligent, harnic şi grijuliu cu toată lumea. Nu pot decât să ne rugăm la miracole”, spune logodnica lui, Adina.

Ca să mai aibă o şansă la viaţă, Florin Răcoare are nevoie de un donator de măduvă osoasă şi o sumă mare de bani… Mama lui s-a oferit deja ca donator, iar acum se aşteaptă generozitatea oamenilor de pretudinteni. Orice leu contează!

A jucat în Liga I de minifotbal din Sălaj

Lui Florin i-a plăcut cartea, dar şi fotbalul, ca majoritatea copiilor de altfel. Zi de zi, el bătea mingea în faţa blocului alături de vecinii săi de pe strada Corneliu Coposu. Când l-a Zalău a fost amenajat primul teren cu suprafaţă sintetică, şi-a luat prietenii, vecinii şi s-au înscris în Campionatul Judeţean de minifotbal din Sălaj, ce activa la Baza Sportivă ONIX” Brădet.

Ani la rând, Florin Răcoare a activat chiar şi în prima ligă, în tricoul formaţiei ZONA! Deşi avea în componenţă doar copii din… zona străzii Corneliu Coposu, rezultatele au fost bune şi foarte bune, astfel că l-a un moment dat echipa condusă în acel moment de Ionuţ Duma era denumită “gaşca nebună”.

Din acea echipă făceau parte Samuel Pădurean, Ionuţ Duma, Bogdan Saitoş, Marcel Petrean, Paul Perneş, Cosmin Paşca, Vlad Duma, Marius Boloş şi Florin Răcoare.

Turneu caritabil la Baza Sportivă ONIX Brădet

Acum, foştii colegi vor să îl ajute pe Florin şi s-au gândit să organizeze o competiţie caritabilă  la  Baza Sportivă “ONIX” Brădet, acolo unde Zona a avut momente frumoase. Astfel, fraţii Ionuţ şi Vlad Duma se va ocupa de organizarea competiţiei, la startul căreia se va afla şi fosta echipă a lui Florin.

Dacă în anul 2010 tinerii din “gaşca nebună” jucau cu tricouri inscripţionate cu “OVI PORD” – sponsorul echipei de atunci, componenţii de la Zona vor intra acum în teren cu tricouri albe, inscripţionate cu poza lui Florin Răcoare şi cu mesajul “Pentru Florin luptăm şi nu ne dăm bătuţi”!

 


Contul în care poţi să faci donaţii:

  1. Cont de Lei:

Nume: RACOARE FLORIN-VALERIU

IBAN: RO51 BTRL RONC RT00 C969 7302

Banca: Banca Transilvania

Moneda: RON

  1. Cont Euro:

Nume: RACOARE FLORIN-VALERIU

IBAN: RO63 BTRL EURC RT00 C969 7301

Banca: Banca Transilvania

Moneda: EUR

SWIFT: BTRLRO22

BIC: BTRL


 

You may also like

1 comment

Ayme 18 iulie 2017 - 13:58

Asa se pare ca si sportivii se inbolnavesc din pacate….lucreaza la o multinationala si totusi are nevoie de bani,,,donatii,,,pacat de tineretea lui si de toti tinerii care se inbolnavesc subit….traim in mult stress de parca am concura cu vecinii si neamurile ,de parca am duce ceva cu noi in lumea cealalta!,….

Reply

Leave a Comment