Responsive Menu
Add more content here...


Someşul Someş-Odorhei, victorie meritată la Zimbor

by Călin ONICAŞ
0 comment 25 views
A+A-
Reset

Chiar dacă Zimborul a deschis scorul şi a avut avantaj pe tabelă până în minutul 80, Bogdan Rus şi compania au avut puterea de a reveni şi, prin două goluri marcate în ultimele 10 minute, au reuşit trei puncte meritate. De cealaltă parte, Rapid rămâne în aşteptarea primului succes de pe teren propriu… 


În etapa trecută, Rapid Zimbor reuşea prima victorie a sezonului. Gruparea condusă de Gabriel Mureşan câştiga în deplasare la ACS Bănişor-Peceiu, după ce tot pe teren străin a reuşit şi cele două remize, la Jac şi Cosniciu. Rapidul spera să “spargă gheaţa” şi pe teren propriu, chiar în meciul cu Someşul Someş-Odorhei.

Startul de joc a fost unul încurajator pentru formaţia din Zimbor, care a deschis scorul prin Marius Lingurar. Până la pauză, gazdele au mai avut două-trei ocazii de gol, dar fără efect pe tabelă.

Şi Someşul s-a apropiat de mai multe ori de poarta apărată de experimentatul Mihai Lung, dar până la pauză nu s-a mai înscris.

După revenirea de la vestiare, oaspeţii au fost mult mai motivaţi şi mai ambiţioşi. Încet-încet, jocul a fost dus spre poarta Zimborului, iar presiunea a fost din ce în ce mai mare. Dacă Raul Porumb a fost “jupân” în defensivă şi a eliminat toate pericolele din faţa portarului Ionuţ Chechedi, Someşul şi-a permis să îl urce în avanposturi pe celălalt fundaş central – Cristian Mureşan, cel care a fost ca un “ghimpe” în coasta adversarului.

Astfel, în repriza secundă, Someşul a avut mai multe oportunităţi de a marca prin Cristian Mureşan, Mihai Molnar, Andrei Pop, Bogdan Rus sau Răzvan Birta, iar golul plutea în aer.

Până la urmă, a venit şi golul, deoarece golgheterul Andrei Pop şi-a făcut din nou datoria, marcând în minutul 80. Aceasta nu a fost totul, deoarece – în minutul 86 – fundaşul Major Robert a reuşit golul victoriei, o victorie meritată pe deplin pentru Bogdan Rus şi compania, care prin aceste trei puncte s-au lipit de plutonul fruntaş.

“La pauză ne-am motivat în vestiar şi am ieşit de la vestiare mult mai încrezători că putem câştiga şi că nu avem cum să pierdem acest meci. Am început repriza secundă foarte bine. Am tot căutat golul egalării, dar am ratat foarte mult. Parcă mingea nu voia să intre în plasă! Sigur, am dat şi peste un teren greu, în care nu prea am putut pasa, deoarece mingea sărea foarte rău. Adversarii nu ne-au mai făcut probleme şi până la urmă au venit şi golurile. Mă bucur că am reuşit să marchez golul victoriei, iar acest succes ne ridică moralul înaintea meciului cu Barcău Nuşfalău. Suntem încrezători în forţele noastre şi vrem să luăm cele trei puncte şi să legăm victoriile!”.

Major Robert, jucător Someşul Someş-Odorhei

Rapid Zimbor - Someşul Someş Odorhei 1 – 2 (1 – 0)

Au marcat: Marius Lingurar (‘19), respectiv Andrei Pop (‘80) şi Major Robert (‘86)

Rapid: Mihai Lung – Răzvan Cucerzan, Claudiu Purcel, Sebastian Felecan, Ionuţ Georgiu (‘29 Andrei Jozsa), Mihai Brie, Tudor Petrişor (cpt.), Mihai Butuza, Ionuţ Luntean, Claudiu Cheţa şi Marius Lingurar (‘64 Eduard Varga). Rezerve: Alexandru Varga şi Tudor Petrişor. Antrenor: Laurenţiu Codorean. Conducător: Gabriel Mureşan

Someşul: Ionuţ Chechedi – Raul Porumb, Flaviu Conţ (‘46 Vlad Cioban), Cristian Mureşan, Major Robert, Mihai Molnar (‘73 George Porumb), Bogdan Petruşan (‘63 Samuel Botiş), Răzvan Birta, Andrei Pop (‘81 Vlad Ortelecan), Mihai Moş şi Bogdan Rus (cpt.). Rezervă: Răzvan Rotar.  Antrenor: Vlad Ortelecan. Delegat: Alin Molnar

Au arbitrat: la centru - Bogdan Cozorici, asistenţi – Sorin Centea şi Eduard Centea (toţi trei din Zalău).

Observator AJF: Dinu Moldovan (Jibou)

Jucătorul meciului: Raul PORUMB


Detalii de la toate partidele din Liga a IV-a, în ziarul Sportul Sălăjean din 2 noiembrie.

You may also like

Leave a Comment