Șoferul de camion Zoltan Szocs “spaima PTF Borș”, internat forţat la Psihiatrie. A scăpat de arest pe motiv că nu-i pericol social

by Mihai POP
0 comment 58 views
A+A-
Reset

Șoferul profesionist din comuna Boghiș care, luna trecută, în timp ce se afla în PTF Borş II, a lovit intenţionat cu autocamionulul un alt coleg de breaslă, a ajuns la Spitalul de Psihiatrie Ştei din județul Bihor


Szőcs a fost eliberat din arest, marţi, de un complet de judecători de la Tribunalul Bihor. Aceştia i-au admis contestaţia împotriva arestării preventive dispuse de Judecătoria Oradea pe 16 noiembrie, după ce omul a lovit intenţionat cu autocamionul un tânăr şi a distrus parbrizele a două camioane.

Tribunalul a considerat că fapta comisă nu prezintă un pericol prea mare şi a dispus ca Szőcs să fie plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi România, de a exercita profesia de conducător auto, dar şi de a conduce vreo maşină, până la finalizarea cercetărilor pornite pe numele lui de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, scrie Tirmagazin.

Hotărârea Tribunalului fiind definitivă, sălăjeanul, care era în sala de judecată, a fost eliberat imediat.

În aceeaşi zi, însă, un alt judecător de la aceeaşi instanţă a avut de soluţionat o altă cerere, făcută de astă dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unde dosarul individului a ajuns după ce acuzaţia acuzaţia de lovire i-a fost schimbată în tentativă la omor.

Pentru că în timpul cercetărilor Szőcs fusese supus unei expertize psihiatrice care a arătat că are probleme medicale, Parchetul a solicitat să fie internat forţat, pentru tratament. Acest nou proces a fost programat pentru marţi după-amiaza, iar instanţa a admis solicitarea procurorilor. Numai că, fiind eliberat mai devreme de ceilalți judecători, între timp omul plecase.

Bărbatul a ajuns marţi seara, în jurul orei 20, la Poliţia din Nuşfalău, unde trebuia să se prezinte, conform primei hotărâri judecătoreşti, ca să i se prezinte obligaţiile şi interdicţiile pe care le are.
Acolo a aflat că, de fapt, va fi reţinut pentru a fi internat la spital.

“Un echipaj al Serviciului de Investigaţii Criminale Sălaj l-a ridicat pe bărbat, în aceeaşi seară, şi l-a condus la o unitate specializată”, a confirmat Ioana Lascău, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sălaj.

Deşi hotărârea Tribunalului Bihor este executorie, aceasta nu e definitivă, iar Szőcs o mai poate contesta la Curtea de Apel Oradea.

Reamintim, Szőcs a fost arestat preventiv în urma unui accident pe care l-a provocat în vama Borș. Bărbatul a dat cu camionul peste un coleg al său, un alt șofer de TIR, în vârstă de 31 de ani, care se îndrepta spre propriul camion. Victima a rămas inconștientă pe asfalt, iar medicii spun că va avea nevoie de cel puțin 30 de zile de spitalizare pentru a se face bine.

You may also like

Leave a Comment