Șoferi beți și drogați prinși la volan, în Ajunul Crăciunului. Polițiștii rutieri au reținut 18 permise

by Mihai POP
0 comment 40 views
A+A-
Reset

Polițiștii nu au zi liberă de Crăciun, așadar aceștia au reținut mai multe permise în această zi de sărbătoare. Multe controale au fost realizate din pricina drogurilor și alcoolului


În perioada 23 – 26 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de jandarmii sălăjeni, au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație și pentru siguranța tuturor cetățenilor.

Astfel, au fost desfășurate 21 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 42 de filtre, în acțiunii fiind implicați 205 polițiști sălăjeni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de la acțiuni speciale, 91 de jandarmi, 6 polițiști locali și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 509 persoane și au fost controlate 377 autovehicule. De asemenea, au fost efectuate 249 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, au fost reţinute 18 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii sălăjeni au aplicat 129 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 25.490 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 91 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, 28 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, iar 10 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii sălăjeni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Polițiștii sălăjeni vor continua, și în perioada următoare, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor și pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!