Responsive Menu
Add more content here...


Social-democraţii din Sălaj, față în față cu secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării. Tema discuției – accelerarea şi finalizarea investițiilor derulate prin programul Anghel Saligny şi CNI

by Mircea ARDELEAN
0 comment 42 views
A+A-
Reset

Conducerea PSD Sălaj, dar şi doi primari de oraş şi opt primari de comună s-au întâlnit cu Monica Săsărman – Secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – pe tema investiţiilor ce se derulează prin acest important minister

Timp de două zile, Monica Săsărman Secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – s-a aflat în vizită de lucru în judeţul Sălaj. Scopul a fost acela de a identifica problemele înregistrate în cadrul proiectelor de investiții derulate prin Ministerul Dezvoltării și identificarea de soluții în vederea accelerării, respectiv finalizării investițiilor.

Mai întâi, joi după-amiază, la sala de şedinţe de la Grădina Botanică din Jibou a avut loc o întâlnire între reprezentantul Ministerului Dezvoltării şi mai mulţi primari social-democraţi din Sălaj. Aşadar, la masa rotundă s-au aflat secretarul de stat Monica Săsărman, Ionel Ciuntprimarul oraşului Zalău, Dan Ghiurcoprimarul oraşului Jibou, Leontin Chiş primarul comunei Chieşd, Ioan Cheşeli primarul comunei Cristolţ, Călin Bereschi primarul comunei Mirşid, Gavril Puşcaş – primarul comunei Halmăşd, Radu Mate primarul comunei Nuşfalău, Dorel Manprimarul comunei Letca, Cristian Oros primarul comunei Treznea, Dorin Gorganprimarul comunei Bobota, Teodor Bălăjel – viceprimarul municipiului Zalău, Vlad Paşcalău – viceprimarul oraşului Jibou, dar şi deputatul Florian Neaga.

Discuţii despre proiectele finanțate din fonduri europene, dar şi proiectele prin „Anghel Saligny” şi CNI

Sincopele înregistrate în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene, a celor derulate prin programul Anghel Saligny sau prin Compania Națională de Investiții au fost preluate de secretarul de stat, urmând să identifice soluții pentru ca proiectele să meargă înainte.

Monica Săsărman a luat act de stadiul proiectelor de investiții pe care primarii din Sălaj le derulează sau intenționează să le deruleze pentru comunitățile lor. „Am aflat și problemele cu care se confruntă administrațiile publice locale și care trebuie soluționate”, a precizat secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării.

Discuţiile s-au mutat apoi la sediul PSD Sălaj din municipiu. Astfel, în cursul zilei de vineri, a avut loc o întrevedere la care au luat parte secretarul de stat şi conducerea PSD Sălaj.

Au fost prezenţi președintele Ionel Ciunt, prim-vicepreședintii Florin Florian și Florian Neaga, secretarul executiv Dan Ghiurco, președintele TSD Sălaj – Vlad Pașcalău şi președintele PSD Zalău – Călin Forț.

Ionel Ciunt – preşedintele PSD Sălaj: Scopul întâlnirilor a fost acela de a identifica problemele înregistrate în cadrul proiectelor de investiții derulate prin Ministerul Dezvoltării

”Împreună cu primarii social democrați din Sălaj, colegii din conducerea organizației PSD de la nivel județean și local, cât și colegii din conducerea Primăriei, am avut o întâlnire cu secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Monica Săsărman.

Vizita în Sălaj a doamnei secretar de stat a avut scopul de a identifica problemele înregistrate în cadrul proiectelor de investiții derulate prin Ministerul Dezvoltării și identificarea de soluții în vederea accelerării, respectiv finalizării investițiilor.

Sincopele înregistrate în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene, a celor derulate prin programul Anghel Saligny sau prin Compania Națională de Investiții au fost preluate de doamna Săsărman, urmând să identifice soluții pentru ca proiectele să meargă înainte”, a menţionat Ionel Ciunt – președintele PSD Sălaj.

În urma vizitei în Sălaj, doamna secretar de stat a preluat problemele prezentate de conducerea organizației și primarii PSD, referitor la proiectele derulate prin Ministerul Dezvoltării, urmând să identifice soluții în vederea accelerării și finalizării acestora.

Secretarul de stat i-a lăudat şi felicitat pe primarii Ionel Ciunt şi Dan Ghiurco

În periplu prin Sălaj, doamna secretar de stat a avut posibilitatea de a admira dezvoltarea armonioasă a municipiului Zalău şi a oraşului Jibou, acolo unde în ultimii ani s-a remarcat un progres simţitor.

Monica Săsărman a ţinut să precizeze că Zalăul arată mult schimbat faţă de cum arata acum 7 ani. Demnitarul a remarcat că lucrurile sunt aranjate cu bun gust, iar urbea de la poalele Meseşului e primitoare, curată şi cu multe proiecte de investiţii în derulare. „Felicitări, domnule primar Ionel Ciunt! Felicitări tuturor celor care ați dat viață acestui municipiu!”, a punctat secretarul de stat.

În ce priveşte Jiboul, Monica Săsărman a menţionat că orăşelul de pe Someş a fost o adevărată surpriză plăcută. Grădina Botanică şi modul în care administraţia locală valorifică turismul din zonă au fost punctele forte sesizate.

„La Jibou am văzut o grădină botanică de o rară frumusețe, curățenie și, nu în ultimul rând, un potenţial turistic pus foarte bine în valoare. Felicitări, domnule primar Dan Ghiurco! Felicitări tuturor care ați contribuit la dezvoltarea orașului!”, a ţinut să sublinieze Monica Săsărman.

Monica Săsărman: Am apreciat efortul și implicarea tuturor primarilor din Sălaj pentru comunitățile lor

„Am apreciat efortul și implicarea tuturor primarilor pentru comunitățile lor. Nu am făcut promisiuni, dar sunt convinsă că multe dintre problemele expuse își vor găsi rezolvarea. Le voi fi alături!

🙏Mulțumesc tuturor pentru exemplele de bună practică în administrație pe care le-am întâlnit în județul Sălaj. Pe cei care nu cred, îi îndemn să viziteze locurile la care am făcut referire.

Cum spunea și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan: „continuăm munca”!”.

Monica Săsărman – Secretar de stat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 23 august.

You may also like

Leave a Comment