Responsive Menu
Add more content here...


Situaţie dramatică. DJST Sălaj rămâne în 2024 fără finanţare de la Agenţia Naţională pentru Sport

Toate Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret din ţară, inclusiv cea din Sălaj se află într-o situaţie dramatică.

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 756 views
A+A-
Reset

Haos la toate DJST-urile din ţară. Este o situaţie fără precedent de pe urma cărora au de suferit o grămadă de angajaţi, dar şi copii. De ce spun copii? Pentru că DJST organiza diverse competiţii pentru cei mici prin care susţineau şi promovau mişcarea. Însă, din toamna anului trecut, DJST Sălaj, spre exemplu, nu a mai primit niciun ban de la Agenţia Naţională pentru Sport, în subordinea căreia se află.

Este o situaţie dramatică care a cauza întârzieri la plată, imposibilitatea plăţii facturilor şi alte probleme ce vizează desfăşurarea în condiţii optime a activităţii.

S-a tot vorbit în ultimii ani despre o reorganizare a DJST-uri, fiind vehiculate chiar variante prin care ar trece în subordinea autorităţilor locale sau judeţene. Însă, au fost doar poveşti şi nimic nu s-a concretizat.

Cert este că situaţia a început să se înrăutăţească începând din anul 2021, când se înfiinţa Ministerul Familiei, iar Ministerul Sportului a fost transformat în Agenţia Naţională pentru Sport. Toate aceste schimbări au dat peste cap activitatea Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret şi în loc de clarificare, situaţia a devenit tot mai dramatică.

“Adevărul este că această instituţie nu mai are buget pe sport şi pe tineret din luna octombrie 2023. Această situaţie în care se află cele 42 de Direcţii Judeţene pentru Sport şi Tineret din România este una fără precedent şi în acest context am fost şi suntem în continuare nevoiţi să amânăm sau să anulăm toate competiţiile şi acţiunile sportive şi de tineret pe care le-am preconizat să le organizăm!!!

 

De peste doi ani, adică din luna ianuarie 2022, situaţia la această instituţie a început să fie una delicată din punct de vedere financiar, dar în ultimele luni, activitatea noastră este grav afectată de lipsa bugetului din partea ANS. Din păcate, prin anularea acestor competiţii sportive, au de suferit sute de mii de elevi din toată ţara.

 

Tot s-a vehiculat în ultimii doi ani diferite reorganizări ale acestor instituţii, dar nu s-a mai întâmplat acest lucru! Cred că soluţia ar fi o finanţare mult mai consistentă de la bugetul central sau o reorganizare în subordinea Consiliului Judeţean din fiecare judeţ în parte”, ne-a declarat Adrian Fărcaş – director executiv al DJST Sălaj.

You may also like

Leave a Comment