Responsive Menu
Add more content here...


Situaţia maşinilor electrice din Sălaj. Câte şi ce modele sunt înmatriculate în judeţ

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 19 views
A+A-
Reset

Într-o statistică realizată de către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, putem remarca faptul că în judeţul Sălaj sunt înmatriculate puţine maşini electrice


Este tot mai evident faptul că maşinile electrice reprezintă viitorul. Vedem din ce în ce mai multe restricţii pentru motoarele diesel în interiorul oraşelor.

De altfel, în ţările europene şi nu numai există deja restricţii în vigoare, iar primarii din România încep să ia exemplu.

Ultimul care a luat atitutine a fost primarul municipiului Braşov, care a solicitat punctul de vedere al cetăţenilor cu privire la restricţionarea motoarelor diesel în oraş.

Însă, o astfel de soluţie nu poate fi implementată peste noapte, având în vedere că diesel-urile au majoritate în ţara noastră şi este nevoie de timp pentru o tranziţie la motoarele electrice.

Desgiur, principala problemă de care se loveşte populaţia generală în achiziţionarea unei astfel de maşini este costul destul de ridicat. Cu toate acestea, până la finalul anului 2020, în România erau înmatriculate 5.803 maşini electrice.

Cele mai multe astfel de autoturisme se află în Bucureşti, 3.566, în timp ce judeţul Ilfov este pe locul 2, cu 310 maşini electrice înmatriculate. Podiumul din vârful clasamentului este completat de judeţul Cluj cu 273 de maşini.

La polul opus se află judeţul Teleorman cu doar 4 maşini electrice şi judeţul Giurgiu cu 5 maşini electrice. Tot în coada clasamentului se află şi judeţe precum Mehedinţi (8), Botoşani (10), Călăraşi (10) sau Vrancea (10).

În ceea ce priveşte Sălajul, în judeţul nostru sunt înmatriculate 14 maşini electrice, fiind undeva la mijlocul clasamentului, peste judeţe precum Covasna (11), Dâmboviţa (11), Ialomiţa (11), Vaslui (11), Caraş Severin (12), Tulcea (13) sau Hunedoara (13).

În Sălaj, motoarele diesel rămân la putere, fiind înmatriculate nu mai puţin de 51.491 de astfel de autovehicule. Cele pe benzină se află pe locul 2 (26.589), iar motoarele hybrid pe locul 3 (151).

BMW i3 (2), Citroen Saxo, Hyundai Ioniq (2), Hyundai Kona, Jaguar I-Pace (foto), Nissan LEAF (2), Nissan E-NV200, Peugeot 2008, Peugeot 208, Smart EQ ForFour şi Volkswagen Golf sunt cele 14 maşini electrice înmatriculate în Sălaj.

Situaţia prezentată se referă la Parcul Auto din ţară până la data de 31.12.2020.

Sursa foto: jaguar.ro

You may also like

Leave a Comment