Responsive Menu
Add more content here...


Sistemul de identificare EDAC prezentat zălăuanilor de către reprezentanții Jandarmeriei Sălaj

Încă un pas spre spațiul Schengen

by Tiberius NICODA
0 comment 41 views
A+A-
Reset
Reprezentanții Jandarmeriei Sălaj, ieri 30 martie, au prezentat cetățenilor din Zalău, în Parcul Municipal Zalău noul sistem de verificare a persoanelor EDAC,aceștia  au explicat cetățenilor prezenți în Zalău modul în care funcționează sistemul EDAC și avantajele sale.
Structurile M.A.I. au început să folosească, din momentul intrării României în spațiul Schengen aerian și maritim, aplicația EDAC, prin care află instant toate informațiile existente în bazele de date ale statului român despre persoana pe care o verifică.
Din acest moment , legitimarea persoanelor se face cu aplicația EDAC instalată pe dispozitive mobile de scanare.
În contextul intrării României în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, MAI a anunțat operaționalizarea, la nivel național, a unui nou sistem de verificare a documentelor de identitate, cu ajutorul aplicației EDAC instalată pe telefoane mobile și tablete, De astăzi, verificarea se face imediat, cu ajutorul dispozitivelor mobile pe care este instalată aplicația EDAC, dezvoltată la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Actul de identitate este scanat și rezultatele apar pe ecran în câteva secunde, astfel că interacțiunea polițist – persoană legitimată se derulează mult mai rapid. În lipsa documentului de identitate, legitimarea se poate efectua și prin introducerea manuală, de către polițist, a datelor persoanei. Se pot astfel identifica persoanele semnalate în bazele de date ca dispărute, urmărite sau în diverse situații de risc, dar sistemul va fi folosit și la controalele în trafic. Din această noapte, odată cu intrarea în spațiul Schengen, acțiunile de verificare în teren au fost intensificate.

You may also like

Leave a Comment