Simulare Evaluare Națională 2024. Elevii susțin proba scrisă la Limba Română

Elevii de clasa a VIII-a au început luni, 5 februarie, simularea pentru Evaluarea Națională, care se va desfășura în luna iunie. Prima probă este la limba și literatura română. Scopul acestor testări este ca elevii să se familiarizeze cu structura examenului

by Mihai POP
0 comment 230 views
A+A-
Reset

Luni, 5 februarie, care încheie ciclul gimnazial susțin prima simulare înainte de Evaluarea Națională, și anume proba la Limba Română.

Proba a început la ora 9:00. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Noutățile de la Simularea Evaluării Naționale 2024

Conform procedurii privind organizarea și desfășurarea Simulării Evaluării Naționale, în anul școlar 2023-2024, elevii vor primi câte o broșură cu subiectele de la simulare, iar timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute. Atenție, colțul lucrării conținând datele personale ale elevului nu se închide și nu se lipește. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.

O altă noutate este aceea referitoare la corectarea digitalizată a lucrărilor scrise de la simularea la Evaluarea Națională. Astfel, pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere distribuite și instalate în fiecare centru de examen.

Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți. Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidați/profesorii asistenți.

Calendar Simulare Evaluare Națională 2024

  • 5 februarie 2024 – Limba și literatura română, proba scrisă
  • 6 februarie 2024 – matematică, proba scrisă
  • 7 februarie 2024 – Limba și literatura maternă, proba scrisă
  • 23 februarie 2024, comunicarea rezultatelor

You may also like

Leave a Comment