Responsive Menu
Add more content here...


Şimleuanul Dan Silvăşan-Paşca a ajuns în tricoul unei foste campioane a României

Desemnat unul dintre cei mai buni jucători din sezonul trecut de la Ştiinţa Explorări Baia Mare, sălăjeanul a făcut pasul spre o echipă mare, fiind transferat de SCM Craiova

by Călin ONICAŞ
0 comment 1,1K views
A+A-
Reset

La vârsta 24 de ani, pe care i-a împlinit în luna martie, şimleuanul Dan Silvăşan-Paşca a reuşit transferul carierei! După un sezon excelent în tricoul formaţiei Ştiinţa Explorări Baia Mare, sălăjeanul nostru a ajuns în curtea uneia dintre cele mai puternice formaţii din voleiul românesc. De mai bine de un deceniu, SCM Craiova este o grupare abonată la primele locuri în Divizia A1, obţinând mai multe medalii naţionale. Cea mai strălucitoare a fost cea de acum 8 ani, când oltenii au cucerit medaliile de aur, în premieră, chiar la poalele Meseşului.

Stagiunea recent încheiată a fost însă, un duş rece pentru gruparea din Bănie, care s-a clasat pe un extrem de modest loc 8! Conducerea clubului a avut în această vară o campanie de achiziţii importantă, iar pe lista celor veniţi se află şi şimleuanul Dan Silvăşan-Paşca!

Transferul sălăjeanului la Craiova nu e o mare mirare, deoarece valorosul centru a avut prestaţii foarte bune în sezonul trecut, în care el a fost desemnat al doilea cel mai valoros jucător de la Ştiinţa Explorări, după Marius Cheagă, dar pe acelaşi loc secund cu Daniel Alejandro Ramirez Pita, cubanezul transferat recent de SCM Zalău!

Dan Silvăşan-Paşca a început voleiul la ACS Silvania Sport Şimleu Silvaniei, iar pasul spre seniori l-a făcut în tricoul formaţiei Volei Club Zalău, care evolua în liga secundă.

A urmat transferul pe prima scenă la CSM Câmpia Turzii, iar în anul 2020 şimleuanul era la un pas de SCM Zalău. Până la urmă, voleibalistul a ajuns în capitala Maramureşului, acolo unde a evoluat timp de patru sezoane.

Marţi, 18 iunie, Dan Silvăşan-Paşca a semnat un contract cu SCM Craiova şi a îmbrăcat tricoul “alb-albastru” al formaţiei din Bănie, cu care speră să realizeze performanţe notabile.

“BUN VENIT, DAN SILVĂȘAN PASCA!

Suntem încântați să anunțăm o nouă mutare pe piața de mercato. De această dată, echipa de volei masculin se întărește cu un jucător român care evoluează pe poziția de centru. Dan Silvășan-Paşca se va alătura formației conduse de Dănuț Pascu! Noul nostru voleibalist are 23 de ani și o înălțime de 1,93 m. Silvășan-Paşca vine în Bănie de la Știința Explorări Baia Mare.

Îi urăm bun venit în familia alb-albastră”, este mesajul clubului din Cetatea Banilor.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercurea viitoare. 

You may also like

Leave a Comment