Responsive Menu
Add more content here...


Şimleuanca Diana Tănăsescu va reprezenta România la Campionatul European de Box pentru a treia oară. Pugilista de la CSM Zalău va urca în ring în Armenia!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 61 views
A+A-
Reset

În perioada 23 aprilie – 4 mai, în capitala Erevan, va avea loc Campionatul European de box la categoria de vârstă tineret. Sportiva din Şimleu Silvaniei se află în primul an la această categorie de vârstă, după ce la ediţia trecută a Europenelor a cucerit medalia de bronz la juniori


Diana Tănăsescu este cel mai bun sportiv al Sălajului în ultimii doi ani, iar ascensiunea sa continuă. Sportiva pregătită de Adrian Popuţea se remarcă la competiţiile de pe plan naţional, astfel că este o prezenţă nelipsită şi de la loturile naţionale. De altfel, sportiva din Şimleu Silvaniei a reprezentat România la ultimele două ediţii al Campionatului European de Juniori, în 2022 reuşind să câştige şi medalia de bronz.

Pugilista de la CSM Zalău a trecut în acest an la categoria de vârstă tineret, însă, obiectivele sale rămân la fel de îndrăzneţe precum la categoriile inferioare de vârstă. Diana, alături de antrenorii săi, visează la o medalie europeană şi la această categorie de vârstă. Însă, obiectivul acesta este pentru ediţia de anul viitor.

Pentru această ediţie, Diana Tănăsescu are obiectiv clasarea pe locurile 5 – 8, fiind în primul an la tineret. Ediţia din acest an a Campionatului European de box va avea loc în perioada 23 aprilie – 4 mai, la Erevan, capitala Armeniei.

Diana Tănăsescu a pornit deja spre capitală, urmând a se deplasa alături de lotul naţional în Armenia. Va fi deja a treia participare la Campionatele Europene, fiind doar a doua sportivă din Sălaj care reuşeşte asta după Margareta Hidigan (loc 5 în 2020 şi 2021 şi un loc 9 în 2022). Diana a reuşit un loc 5 în 2021 şi locul 3 în 2022.

Doar trei sportivi din judeţul Sălaj au reuşit să obţină medalia de bronz la Europene, Roxana Ciordaş (2008 – CE Juniori), Adrian Popuţea (2009 – CE Studenţesc 18 – 24 ani) şi Diana Tănăsescu (2022 – CE Juniori).

Pe plan naţional, Diana Tănăsescu a fost campioana României în anii 2019, 2020, 2021 şi 2022, reuşind să obţină locul 1 la Cupa României în ani 2020, 2021 şi 2022. Sportiva este pregătită la club de Adrian Popuţea, în timp ce la lotul naţional s-au ocupat de pregătirea şimleuancei antrenorii Mihaela şi Adrian Lăcătuş, Constantin Gălbenuşe şi Luminiţa Turcin.

Diana Tănăsescu a fost descoperită în anul 2008, la Şimleu Silvaniei, iar din anul 2020 se pregăteşte la Zalău, fiind elevă la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” din Zalău.

You may also like

Leave a Comment