Responsive Menu
Add more content here...


Silviu Mureşan – director CSM Zalău: “Diana Tănăsescu îi calcă pe urme lui Virgil Meleg”

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 34 views
A+A-
Reset

Pugilista din Şimleu Silvaniei este de patru ori campioana României la box, de trei ori a câştigat Cupa României, iar recent a cucerit şi medalia de bronz la Campionatul European, rezultate ce l-au determinat pe directorul de la CSM Zalău, club la care Diana este legitimată, să spună că tânăra îi calcă pe urme lui Virgil Meleg, fostul mare pugilist şimleuan


După această performanţă, Diana a primit mai multe mesaje de felicitare, printre care şi de la primarul oraşului Şimleu Silvaniei – Cristian Lazăr. Şi Silviu Mureşan – directorul clubului CSM Zalău a avut doar cuvinte de laudă la adresa sportivei, pe care o consideră urmaşa lui Virgil Meleg.

“Diana a obţinut medalia de bronz la Europenele din Italia, dar nu este singura sa performanţă, desigur. A fost de patru ori campioana României, a câştigat Cupa României, dar cu lotul naţional este prima mare performanţă, la a doua participare la Campionatul European. Suntem de drumul cel bun. Diana vine din selecţia promovată de antrenorii noştri în oraşul Şimleu Silvaniei, unde avem o colaborare bună cu Primăria oraşului Şimleu Silvaniei, în cadrul căreia avem alocată o sală de sport unde îşi desfăşoară activitatea copiii din această comunitate. La Şimleu este o tradiţie boxul, cu sportivi cu rezultate bune şi aş vrea să-l menţionez pe Virgil Meleg care a fost şi el campionul României, a reprezentat România la competiţiile internaţionale şi acum Diana îi calcă pe urme. Sperăm în marea performanţă. Visul ei şi visul oricărui sportiv de performanţă este să ajungă la Jocurile Olimpice. Eu aş vrea să o  putem susţine şi să ajungem acolo şi de ce nu, să luăm chiar o medalie în următoarea perioadă”, a spus Silviu Mureşan.

Adrian Popuţea: “Această performanţă înseamnă primul pas din obiectivele pe care le-am stabilit în 2018”

Antrenorul Adrian Popuţea este mândru de reuşita elevei sale, însă, este de părere că această performanţă este doar un prim pas în ceea ce însemană obiectivele pe care le-a stabilit împreună cu Diana în anul 2018.

“Această performanţă înseamnă primul pas din obiectivele pe care le-am stabilit în 2018, când am început pregătirea. Avem de urmat mai multe etape şi sperăm ca obiectivele noastre să fie comune”, a spus Adrian Popuţea.

Diana Tănăsescu: “Acest ultim rezultat mă face să îmi doresc şi mai mult”

Chiar dacă nu a îndrăgit boxul la început,  Diana are performanţe remarcabile şi cu fiecare zi care trece, sportiva din Şimleu Silvaniei îşi doreşte mai mult. N-a fost uşor în aceşti ani de pregătire, dar cu multă muncă, seriozitate şi perseverenţă, iată că vin şi rezultatele.

“La început am zis că fac doar câteva antrenamente, dar după ce am început să particip la mai multe competiţii, a început să îmi placă din ce în ce mai mult. Mai ales, acest ultim rezultat mă face să îmi doresc şi mai mult. A fost un parcurs destul de greu. Am fost toată vara în pregătire cu lotul naţional. A trebuit să mă obişnuiesc cu atmosfera de acolo, cu antrenamentele, n-a fost uşor, dar totul a fost bine. Am luat acum o mică pauză, dar revin săptămâna viitoare la antrenamente”, a declarat Diana Tănăsescu.

Diana Tănăsescu este din Şimleu Silvaniei, însă, urmează cursurile Liceului cu Program Sportiv “Avram Iancu” din Zalău, acolo unde s-a transferat după primele rezultate notabile. Proaspăta medaliată cu bronz la Campionatul European este elevă în clasa a XI-a la LPS.

You may also like

Leave a Comment