Responsive Menu
Add more content here...


Şi străzile din comuna Agrij vor fi denumite

Ca urmare a unui proiect de nomenclatură stradală, toate străzile din localităţile Agrij şi Răstolţu Deşert vor fi denumite. Proiectul se află în implementare, iar autorităţile locale sunt încrezătoare că într-o lună de zile ar putea fi finalizat

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 440 views
A+A-
Reset

Începând din acest an, toate străzile din mediul rural vor primi denumiri noi. Unităţile Administrativ Teritoriale trebuiau să implementeze proiecte de nomenclatură stradală. S-au făcut aceste demersuri pentru o mai bună gestionarea a situaţiilor de urgenţă şi nu numai. Şi la nivelul comunei Agrij se află în implementare un astfel de proiect, astfel că străzile din localităţile Agrij şi Răstolţu Deşert vor primi denumiri.

Administraţia locală are în implementare proiectul care în prezent se află la stadiul de începere a procedurii de implementare. O firmă din judeţul Cluj se va ocupa de implementarea acestuia, fiind deja încheiat contractul pentru execuţia lucrărilor.

S-a lucrat şi la denumirea străzilor, iar propunerea autorităţilor va fi supusă dezbaterii publice. După aprobarea numelor străzilor, urmează ca plăcuţele cu denumirea să fie montate pe fiecare străduţă.

În plus, pe fiecare stradă se va face numerotarea începând de la numărul 1 până la câte gospodării sunt. Diferenţa ar fi faptul că înainte de acest proiect, numerotarea gospodăriilor se făcea per localitate, nu per stradă.

După implementarea acestui proiect, cetăţenii vor fi nevoiţi să-şi schimbe şi cărţile de identitate pentru a corespunde noilor denumiri. Însă, asta se va întâmpla abia începând cu luna ianuarie a anului viitor.

Amintim faptul că în comună se lucrează şi la modificarea Planului Urbanistic General, fiindcă intravilanul s-a mărit în ultimii ani.

You may also like

Leave a Comment