Şi anul 2023 a fost unul rodnic în comuna Chieşd

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 98 views
A+A-
Reset

Comuna Chieşd se află într-un amplu proces de dezvoltare. S-au făcut investiţii în toate domeniile şi s-au căutat şi soluţiile optime pentru finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă, proiect ce ar putea fi finalizat în acest an. Pe partea de infrastructură rutieră, la finalul anului trecut au început lucrările la un proiect important pe “Anghel Saligny”, care vizează asfaltarea mai multor străzi şi uliţe din comună, urmând a fi amenajate şi trotuarele.

Tot pe finalul anului trecut, primarul Leontin Chiş s-a întâlnit cu Adrian Veştea – Ministrul Dezvoltării – pentru un prim pas în vederea înfiinţării unei reţele de gaz în comună. S-a pus accent şi pe educaţie, iar la Şcoala Gimnazială din Chieşd au fost efectuate lucrări de reabilitare.

Tot la acest capitol, trebuie menţionat faptul că vor fi construite o creşă şi un after-school în comună, prin CNI. Tot prin CNI se va extinde şi sediul Primăriei, urmând a fi construite săli de şedinţe, birouri şi o sală de stare civilă. Însă, cel mai mare proiect prin Compania Naţională de Investiţii este Complexul Sportiv de la ieşire din centrul comunal.

Lucrările au început în toamna anului trecut, iar şantierul avansează vizibil. Se vor construi un teren de tenis, un teren de fotbal, ambele cu instalaţie nocturnă, urmând a fi amenajate şi vestiarele, dar şi o parcare. Tot la capitolul sport, să menţionăm că pe fonduri europene, POR, au început lucrările la o sală de educaţie fizică şcolară, în curtea şcolii din Chieşd. 

Lucrările sunt executate în proporţie de peste 65 la sută. Tot în 2023 au fost finalizate şi lucrările de modernizare la sistemul de iluminat public în Chieşd.

Pe fonduri europene, prin PNRR, autorităţile locale vor înfiinţa un centru de colectare a deşeurilor. Şi, tot prin PNRR se vor amenaja un număr de şapte staţii de autobuz.

You may also like

Leave a Comment