Responsive Menu
Add more content here...


Sfinţii Constantin şi Elena sunt sărbătoriți de ortodocşi în fiecare an pe data de 21 mai

by Tiberius NICODA
0 comment 237 views
A+A-
Reset
Sfinții Constantin și Elena, sunt sărbătoriți de ortodocși în fiecare an pe data de 21 mai.
Sfinții Împărați Constantin și Elena este o sărbătoare în calendarul bizantin (folosit de bisericile ortodoxe și de bisericile unite cu Roma), fixată pe data de 21 mai. Sărbătoarea îi evocă pe împăratul Constantin cel Mare și pe mama sa, Elena Augusta.
Creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe 21 mai pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare și pe mama sa, Elena, cunoscuți drept cei care au dat libertate creștinismului.
Aceasta este una dintre cele mai mari sărbători creștine ale lunii mai. practicate spun că  în această zi aduc spor și sănătate gospodarilor care le împlinesc.
Potrivit datinilor strămoșești, păsările își învață puii să zboare începând cu această zi și noua generație amenință recoltele.
De aceea, tradiția interzice gospodarilor să muncească la câmp pentru a evita pagubele aduse viitoarelor recolte de păsările cerului.
Tot acum, nici viticultorii nu trebuie să muncească în vie, pentru ca strugurii să nu fie mâncați de grauri.
Ziua de Sfântul Constantin și Elena este ziua în care pastorii hotărăsc cine le va fi baci, unde vor amplasa stanele și cine le va păzi pe timpul pășunatului.
Oamenii trebuie sa tina sărbătoarea, pentru ca puii din gospodărie sa nu fie mâncați de ulii. În ziua Sfinților Constantin și Elena este bine sa nu se lucreze, pentru ca holdele și strugurii sa nu fie distruși, iar pana în 21 mai trebuie sa fie semănate porumbul, ovăzul și meiul, potrivit tradiției populare.

You may also like

Leave a Comment