Responsive Menu
Add more content here...


Sezon încheiat la copii și juniori. FRF a înghețat toate competițiile cu excepția Ligii Elitelor U 19

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 19 views
A+A-
Reset

În urma consultării cu reprezentanții echipelor, Federația Română de Fotbal a decis să pună punct final sezonului 2019 – 2020 la copii și juniori. Nu mai puțin de 31 de competiții au fost anulate, iar singura competiție care rămâne suspendată este Liga Elitelor U 19, a cărei câștigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League


Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate competițiile sportive. Multe dintre ele au și fost înghețate, astfel că sezonul 2019 – 2020 nu se va mai relua la unele discipline sportive.

Și Federația Română de Fotbal a apelat la o astfel de măsură în ce privește competițiile de copii și juniori, iar în urma consultării cu reprezentanții cluburilor a decis să încheie sezonul competițional la copii și juniori. Singura competiție care rămâne întreruptă este Liga Elitelor U19, a cărei câștigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League.

„Din dorința de a proteja copiii și a diminua riscul infectării, având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare/promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiții. În același timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condițiile sanitare și legale o vor permite”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Competiiţile de juniori care au fost îngheţate:

U19: Campionatul Național U19, Campionatul Județean U19, Cupa României U19, Supercupa României U19
U17: Liga Elitelor U17, Campionatul Național U17, Campionatul Județean U17, Cupa României U17, Supercupa României U17
U16: Liga Elitelor U16
U15: Liga Elitelor U15, Cupa României U15, Supercupa României U15
U14: Turneul Speranțelor
U13: Campionatul Național U13
U11: Campionatul Național U11
U10: Interliga Națională
U9: Interliga Națională
U8: 
Interliga Națională
U7:
 Interliga Națională

JUNIOARE:

U15: Campionat Național U15
U13: Campionat Național U13

FUTSAL:

U19: Campionat Național U19, Liga Elitelor U19, Cupa României U19

GRASSROOTS:

ONSS – Învățământ primar
ONSS – Învățământ gimnazial
ONSS – Învățământ liceal
Campionat Național Universitar
Campionat Național Universitar de Futsal
Campionat Unificat în 7

Atletic Zalău avea de jucat meciurile din retur, în Campionatul Naţional U 19 şi U 17, în timp ce Sportul Şimleu avea de disputat jocurile din returul Ligii Elitelor U 15 în această primăvară.

Câştigătoarele campionatelor judeţene de juniori A1, juniori D şi juniori E, nu vor mai continua în fazele naţionale organizate de FRF. Nu se va mai juca Turneul Speranţelor, Cupa Satelor, Cupa Tymbark Junior și Fotbal și feminitate până la toamnă.

 

You may also like

Leave a Comment