Responsive Menu
Add more content here...


Sevilla – Liverpool: luptă pentru primul loc în grupa E din Liga Campionilor

by Călin ONICAŞ
0 comment 382 views
A+A-
Reset

Marţi seară, în etapa a cincea din cadrul fazei grupelor în UEFA Champions League, Sevilla şi Liverpool se luptă pentru primul loc în grupa E. Lider este în prezent Liverpool, cu 8 puncte, în timp ce poziţia secundă este ocupată de Sevilla, cu 7 puncte. Dincolo de importanţa locului 1, chiar şi calificarea în sine este în joc, pentru că cel puţin teoretic şi Spartak Moscova are şanse de a avansa, cu 5 puncte în prezent.

 

Partidă echilibrată, scor greu de anticipat

Meciul ce se va disputa pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla aduce faţă în faţă două echipe echilibrate, cu un istoric bogat şi de actualitate. Se poate spune că spaniolii au un ascendent moral, căci dincolo de scorul din meciul tur (2-2 în Anglia) au reuşit să obţină trofeul UEFA Europa League nu cu mult timp în urmă, scor 3-1 în finala cu Liverpool. De cealaltă parte, echipa britanică nu a pierdut niciun joc în acest sezon de UEFA Champions League!

 

FC Sevilla, evoluţie bună în La Liga

În campionatul naţional de fotbal al Spaniei, FC Sevilla ocupă locul 5, la 12 puncte distanţă de liderul FC Barcelona, dar la doar două puncte sub Real Madrid şi Atletico Madrid. În cea mai recentă etapă din La Liga, Sevilla a câştigat la limită pe teren propriu partida cu Celta Vigo, scor 2-1. Anterior însă, cu 1-2 pierduse Sevilla meciul disputat în faţa liderului FC Barcelona. De asemenea, echipa a pierdut şi derbyul cu Valencia, scor 0-4.

În UEFA Champions League, Sevilla a avut rezultate oscilante. Spre exemplu, cu cei de la Spartak Moscova, a obţinut o victorie (2-1 în Spania) şi o înfrângere usturătoare (5-1 în Rusia). De asemenea, Sevilla a învins Maribor cu 3-0 şi a terminat la egalitate cu rivala de marţi seară, Liverpool, aşa cum am amintit anterior.

 

Englezii mizează pe Champions League

Interesant este că cei de la Liverpool ocupă în clasamentul din Premier League exact acelaşi loc (5) pe care îl ocupă Sevilla în La Liga. De asemenea, se consemnează exact aceeaşi distanţă faţă de lider (Manchester City), 12 puncte. Liverpool este la mică distanţă de echipe precum Chelsea, Tottenham şi Manchester United, însă este posibil sa nu atingă podiumul la finalul sezonului. Echipa are nevoie să mizeze astfel pe UEFA Champions League, acolo unde a înregistrat o evoluţie foarte bună.

În Premier League, Liverpool tocmai a trecut de Southampton în cea mai recentă etapă, scor 3-0. Anterior, a învins West Ham şi Huddersfield, însă a pierdut cu Tottenham şi a terminat la egalitate cu Manchester United şi Newcastle United. În UEFA Champions League, Liverpool a învins pe Maribor cu 3-0 acasă şi cu 7-0 în deplasare, a terminat la egalitate cu Spartak la Moscova (1-1) şi cu Sevilla pe teren propriu (2-2).

 

Pariuri pe Liga Campionilor

Pe lângă pasiunea pentru pariuri pe fotbal autohton, în special pe meciurile din Liga 1, românii au dezvoltat un ataşament puternic la pariuri sportive online pentru partidele din Liga Campionilor. Fotbalul la nivel de spectacol este pe placul tuturor, aşa ca nici nu mai contează că echipele româneşti nu reuşesc să se afirme în această competiţie de prim rang.

Pariurile pe UEFA Champions League se pot face online, inclusiv de pe dispozitive mobile (eventual folosind aplicaţiile speciale) pe platformele mai multor agenţii ce deţin licenţa pe piaţa locală. Pentru cele mai inspirate idei de pariere, ponturi bune se pot culege de pe websiteuri precum www.ponturi-bune.ro, probabil cel mai cunoscut “club” online al suporterilor pasionaţi de pariuri spotive. Zi de zi sunt publicate articole cu informaţii şi recomandări de opţiuni şi cote, dar se fac si numeroase analize şi comparaţii ale caselor de pariuri sportive, pentru ca pariorii să poată profita mereu de cele mai bune variante.

 

Distracţie la pariuri online şi mai ales la pariuri live

Pariurile sportive reprezintă o formă de distracţie, iar printre competiţiile preferate de români merită amintite şi campionatele naţionale din Spania, Italia, Anglia şi Germania, adică La Liga, Serie A, Premier League şi respectiv Bundesliga. Pe web se pot încerca şi pariurile live (chiar direct pe smartphone sau tabletă), acolo unde adrenalina ajunge de obicei la cele mai înalte cote.

You may also like

Leave a Comment