Responsive Menu
Add more content here...


Set complet la HC “Valeria Motogna”. Clubul fostei multiple campioane va reprezenta Sălajul în toate Campionatele Naţionale de junioare!

Pentru a putea dezvolta acest frumos proiect de viitor, se implică şi Consiliul Judeţean Sălaj, care – doar în acest an – a alocat o finanţare de peste 500.000 de lei! 

by Călin ONICAŞ
0 comment 1,4K views
A+A-
Reset

Pentru prima dată în istoria de şapte ani a clubului condus de marea handbalistă, HC “Valeria Motogna” Zalău va avea echipă la toate categoriile de vârstă în Campionatele Naţionale de junioare! Astfel, clubul Valeriei Motogna va reprezenta Sălajul în competiţiile de junioare I, junioare II, junioare III şi junioare IV. În noul sezon, aproximativ 80 de junioare vor fi angrenate în competiţie.

Pe lângă acestea, clubul sălăjean are grupe și la categoriile mici – minihandbal (cat. de vârstă 6 – 9 ani) și baby-handbal (sub 6 ani). Surprinzător, şi la aceste două categorii, există solicitări din ce în ce mai mari, astfel că şi aici activează aproape 50 de fetiţe!

Aproape 130 de copii din comunitatea noastră sunt angrenaţi în proiectul iniţiat în anul 2017 de către Valeria Motogna şi la care au spus prezent alte două multiple campioane cu Silcotub Zalău – Ana Maria Şomoi şi Alina Ţurcaş.

Putem spune că, pentru HC “Valeria Motogna”, 2024 este primul an cu un ciclu complet, cu echipe la toate categoriile de vârstă. Altfel spus, 2024 este anul în care gruparea sălăjeană va avea echipă de junioare I, o echipă în componenţa căreia se regăsesc fetiţele cu care Valeria Motogna şi-a început activitatea de antrenor!

În acest proiect frumos s-a implicat şi Consiliul Judeţean Sălaj, care în ultimii ani a alocat sume de bani pentru susţinerea activităţii sportive. În acest an, însă, instituţia condusă de Dinu Iancu-Sălăjanu chiar a pus accentul pe activităţile de performanţă la nivel de copii şi juniori.

Astfel, pentru anul competiţional 2024 – 2025, autorităţile judeţene vor finanţa clubul HC “Valeria Motogna” Zalău cu suma de 505.000 lei!

O susţinere importantă, cu care gruparea sălăjeană se poate dezvolta şi progresa, astfel ca în câţiva ani echipa de handbal a Zalăului ar putea beneficia din nou de jucătoare din judeţul nostru.

Pentru sezonul 2024 – 2025, echipele de junioare I, II şi III vor fi pregătite de Valeria Motogna şi Ana Maria Şomoi. În fine, echipa de junioare IV, unde chiar există o generaţie foarte bună, va fi condusă de Alina Ţurcaş.

Acelaşi antrenor se ocupă şi de grupele mici – minihandbal şi baby-handbal.

Valeria Motogna:Eu, Ana Maria Şomoi şi Alina Ţurcaş vrem să oferim şi noi ceea ce ne-a dat cândva nouă handbalul

“Ne bucurăm nespus de mult, pentru că am primit o finanţare consistentă de la Consiliul Judeţean Sălaj. Cred că s-a apreciat proiectul implementat la clubul nostru, unde vom avea din noul sezon echipe la toate categoriile de junioare!

Fără susţinerea autorităţilor judeţene, nu aveam cum să participăm şi să reprezentăm Sălajul în toate campionatele naţionale. Eu şi colegele mele muncim mult şi o facem cu sufletul, deoarece o facem pentru copiii comunităţii noastre.

Eu, Ana Maria Şomoi şi Alina Ţurcaş vrem să oferim şi noi ceea ce ne-a dat cândva nouă handbalul. E extrem de binevenită această finanţare, mulţumim Consiliului Judeţean”, a declarat Valeria Motogna pentru Ziarul Sportul Sălăjean.

Mai multe pe acdest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 iulie.

You may also like

Leave a Comment