Responsive Menu
Add more content here...


Serbarea anuală a comunității germane din judeţul Sălaj – “Maifest 2024” are loc astăzi la Zalău

by Tiberius NICODA
0 comment 244 views
A+A-
Reset

Serbarea anuală a comunității germane din judeţul Sălaj – Maifest -are loc astăzi,  sâmbătă, 20 aprilie 2024, în  Zalău.

„Maifest 2024” sărbătorit astăzi 20 aprilie  de către comunitatea germană din județul Sălaj ,la Zalău,  este un eveniment  cultural care va  începe cu o întâlnire la Casa Germană din Zalău, urmată de defilarea fanfarei și a ansamblurilor artistice prin oraș.

Evenimentul este  organizat de către  Forumul democrat al germanilor din România – Forumul județean Sălaj, Școala gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău – Secția germană, Centrul de cultură și artă al județului Sălaj.

În cadrul Casei  de Cultură a Sindicatelor din Zalău, participanții vor prezenta un program cultural artistic.

Prin  sponsorizarea acțiunii de către  Guvernul României,  a Departamentului Pentru Relații Interetnice,  a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și a Primăriei Municipiului Zalău, a fost posibilă desfășurarea acestei ediții  denumită „Împreună formăm viitorul”.

„Maifest 2024” este o oportunitate de a celebra tradițiile și cultura germană din Sălaj, aceasta fiind una dintre axele  colaborării și unității în construirea unui viitor comun. Această acțiune-manifest, are capacitatea  să ofere o atmosferă plină de bucurie și entuziasm la care  se așteaptă la un număr mare de participanți.  interesați sunt Invitația de a  se alătura și să sărbători evenimentul  alături de comunitatea germană din județul Sălaj se adresează tuturor acelora care au plăcerea și disponibilitatea de a fi parte acestei inițiative.

Programul desfășurării manifestațiilor este :

• Până la 9:45 – Întâlnirea participanților şi invitaţilor la „Casa Germană”, Zalău, str. 22 Decembrie 1989 nr. 47;

• Ora 10:00 – Defilarea fanfarei și a ansamblurilor artistice pe traseul: Casa Germană – Centru – Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău;

• Ora 11:00 – Program cultural artistic la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău.

Vă dorim un weekend plăcut, reușit, relaxant și reconfortant!

 

You may also like

Leave a Comment