Responsive Menu
Add more content here...


Senzaţia de la Karting Masters.Alex Rad, vicecampion naţional

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Pilotul sălăjean a făcut show în ultima etapă a campionatului, pe circuitul de la Prejmer, reuşind să devină vicecampion naţional, în mai puţin de doi ani de când a început să practice acest sport


Era anul 2019 când Alexandru Rad impresiona staff-ul unui circuit de karting din Satu Mare, reuşind să doboare atunci toate recordurile circuitului.

La scurt timp, Alex avea să fie legitimat la un club profesionis,t participând în competiţiile naţionale.

A impresionat încă de la primul sezon, iar potenţialul său a fost remarcat de către Formula K din Bucureşti, clubul la care s-a trasferat în acest sezon.

Alex Rad s-a pregătit corespunzător la clubul din capitală, iar la finele săptămânii precedente a reuşit o performanţă notabilă. 

Astfel, la mai puţin de 2 ani de când a început să practice acest sport, pilotul sălăjean în vârstă de 10 ani a reuşit să devină vicecampion naţional la Karting Masters, cea mai puternică competiţie de karting din ţară, organizată de un club privat în colaborare cu Federaţia Română de Karting.

Campionatul s-a desfăşurat pe parcursul a trei etape, iar Alex Rad a urcat pe podium încă din prima etapă.

Chiar dacă în etapele a II-a şi a III-a nu a reuşit să obţină rezultatul la care spera, Alex a fost impresionant în ultimele două etape de pe circuitul Prejmer, având evoluţii de senzaţie care l-au ajutat să obţină titlul de vicecampion.

În ultima etapă, pilotul în vârstă de 10 ani  s-a clasat pe locul 2, în spatele colegului Tudor Jercan, sportiv ce avea să devină campion naţional.

În cele cinci etape desfăşurate în acest sezon, Alex Rad a strâns 215 puncte, fiind revelaţia campionatului, având în vedere că pilotul sălăjean nu se afla printre favoriţi. Alex Rad a reuşit să obţină această performanţă la categoria Mini Rok (9 – 12 ani).

“Alex a fost extrem de bucuros, deşi nu îmi dau seama dacă realizează cu adevărat cât de importantă este performanţa obţinută. El abia a depăşit stadiul de debutant, practic. A concurat prima dată anul trecut, când obiectivul fixat era să reziste să ducă o cursă până la final,  iar anul acesta e vicecampion la categoria sa de varsta. E extrem de ambiţios, iar acum şi-a stabilit deja următorul obiectiv, şi anume prima treaptă a podiumului, cât de curând”.

Alina Rad – mama lui Alex

Salt uriaş

Dacă în urmă cu doi ani, Alex Rad se afla la debut pe circuit şi dobora toate recordurile pistei din Satu Mare, în prezent, pilotul sălăjean tocmai a devenit vicecampion naţional.

“A fost o perioadă aglomerată, cu numeroase deplasări, antrenamente  aproape în fiecare weekend. A fost ceva complet neplanificat, o situaţie la care ne-am adaptat din mers. O perioadă frumoasă, însă obositoare, mai ales pentru Alex. Nu e uşor să pleci joi la Bucureşti, să ai parte de antrenamente de dimineaţa până seara, uneori pe ploaie, alteori pe caniculă,  să ajungi acasă duminică noaptea, apoi să mergi luni dimineaţa la şcoală, să dai şi randament”, ne spune Alina Rad, mama lui Alex.

Un elev eminent

Pare un clişeu, dar performanţa chiar cere sacrificii, iar Alex Rad, nu face excepţie. Uneori lipsea vinerea şi lunea de la şcoală pentru a se putea antrena la Bucureşti.

Însă, s-a bucurat de înţelegerea doamnei învăţătoare. Dar, chiar şi aşa, în ciuda oboselii acumulate, Alex a făcut faţă cu brio pe toate fronturile şi tocmai a terminat clasa a IV-a cu FB pe linie.

Ce urmează pentru Alex Rad?

Pentru Alex urmează o scurtă pauză, de cel mult două săptămâni, apoi va relua antrenamentele, la Bucureşti, la clubul Formula K, pentru următoarele competiţii din acest an. Cele mai importante sunt Campionatul Internaţional Karting Masters, a cărui primă etapă debutează în 6 august, apoi, în luna octombrie, participarea la finala mondială Rok Cup Superfinal 2021, pe circuitul South Garda Karting din Lonato şi, în decembrie, la final de sezon, participarea la Trofeo Ayrton Senna, pe circuitul Sarno de lângă Napoli, în Italia.

Visul vicecampionului

Performanţa obţinută de Alex Rad este demnă de lăudat. Părinţii puştiului nu au cum să nu fie mândri de ceea ce a realizat puştiul, astfel că acesta ar putea fi şi recompensat, deşi, trofeele câştigate sunt recompensa supremă.

“Copiii sunt mândria părinţilor. Deşi am crezut mereu în el şi l-am încurajat, nu ne imaginam nici măcar noi, familia şi cei apropiaţi, că va avea o ascensiune atât de rapidă, într-o perioadă de timp atât de scurtă. Acest succes vine la pachet cu şi mai multă muncă de acum încolo, cu noi eforturi, inclusiv financiare, pentru a-l putea sprijini să îşi urmeze visul în continuare. Din vicecampion, să devină campion! Cât despre recompensă, probabil vom renegocia timpul petrecut jucându-se pe telefon sau calculator .  Şi-ar dori foarte mult şi un câine din rasa Pomeranian sau Chow Chow, dar încă nu am putut stabili cine va avea grijă de el cât timp noi vom fi plecaţi la antrenamente. Oricum, cred că trofeele obţinute îl bucură acum cel mai mult”, ne-a declarat Alina Rad.

You may also like

Leave a Comment