Responsive Menu
Add more content here...


Senatorul USR – Virgil Bob – a inițiat un nou proiect de lege în ce priveşte profesia de consilier juridic

Proiectul de lege urmărește să scoată profesia de consilier juridic din conul de umbră în care este ținută de zeci de ani

by Tiberius NICODA
0 comment 210 views
A+A-
Reset

Senatorul USR de la Sălaj, Virgil Marius Bob, a inițiat și susținut un proiect de lege referitor la validarea și valorificarea profesiei de consilier juridic în România.

Referitor la acest subiect, senatorul a postat pe pagina sa de facebook următoarele:
Fiind jurist de peste 28 de ani mi-am pus deseori întrebarea: “cine sunt tâmpiții care fac legi atât de proaste?”
Acum am ajuns acolo unde se fac legile și am primit răspunsul, cu vârf și îndesat.
De cum am ajuns am început să depun proiecte ce repară norme ce erau vizibil strâmbe, însă e greu când tu te bazezi pe practică, iar alții pe filozofii.

După o perioadă de acomodare am descoperit și parlamentari de bună credință, în toate partidele și a trebuit să aleg între a fi critic sau a fi constructiv. Am ales a doua variantă, deși politic pentru cineva din opozitie nu prea dă bine. Mi-am asumat, fiindcă dorința de a îndrepta e mai mare decât aceea de a mă afirma.
Recent am pus în discuție un proiect de lege ce urmărește să scoată profesia de consilier juridic din conul de umbră în care este ținută de zeci de ani. Toate meseriile din Romania pot fi profesate atât ca angajat cât și ca profesie liberală, doar aceea de consilier juridic nu poate fi exercitată decât ca și angajat. Mai mult, deși munceste în fața instanței la fel ca toți participanții profesioniști într-un proces, cum sunt avocații și experții, unui consilier juridic nu ii este recunoscut dreptul de a fi considerată cheltuiala de judecată contravaloarea muncii.
Din cauza acestei anomalii persoana juridică ce este reprezentată de consilier juridic nu își poate recupera plata făcută acestuia, chiar dacă câștigă procesul, ori partea ce cade în pretenții are un avantaj nemeritat. Astfel că proiectul ce îl voi depune va repara această nedreptate cu condiția ca jucătorii politici să țină cont de principii și nu de interese de clan.
O imagine cu câțiva dintre reprezentanții colegiilor și colegi de breaslă interesați. Întâlnirea a fost atât de plăcută și atâta energie pozitivă a fost prezentă încât sper că vom mai avea asemenea întâlniri”, a declarat senatorul.

You may also like

Leave a Comment