Responsive Menu
Add more content here...


Senatorul Virgil Marius Bob reacţionează după scandalul rromilor din Şimleu Silvaniei

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 47 views
A+A-
Reset

Politicianul originar chiar din oraşul de sub Măgura şi-a exprimat părerea vizavi de ceea ce s-a întâmplat pe strada Independenţei, scriind despre moralitate, discrimirea şi ipocrizie


La finele săptămânii trecute, pe strada Independenţei din Şimleu Silvaniei a izbucnit un scandal între două clanuri de rromi din oraş. Părţile implicate au folosit bâte, pietre, iar cele două tabere s-au luat la bătaie în plină stradă, sub privirile siderate ale şimleuanilor din zonă. Liniştea şi ordinea publică a fost perturbată, iar poliţia a intervenit în acest caz.

În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii, patru persoane au fost arestate. Faţă de 10 persoane, 7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse în 16 şi 62 de ani, poliţiştii din Şimleu Silvaniei au dispus efectutarea în continuare a urmăririi penale.

Este un caz care a fost mediatizat intens, fiind publicat de cele mai mari trusturi media din ţară. Cu privire la acest scandal a reacţionat şi senatorul Virgil Marius Bob, politicianul USR fiind originar tocmai din oraşul de sub Măgura.

Senatorul sălăjean a intervenit printr-o postare pe pagina sa de facebook în care a scris despre moralitate, ipocrizie şi discriminare.

Virgil Marius Bob: “Este un comportament neacceptat într-o societate civilizată. Te deranjează când îi vezi înflorați și gălăgioși dar nu ar trebui să fii mai supărat cănd ești abuzat la instituțiile statului de tot felul de amante puse acolo la trândăvit, ca să fie tot timpul proaspete?

“Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute în orașul nostru, adică lupta pentru independență de pe strada Independenței – Șimleu Silvaniei, este un comportament de neacceptat într-o societate civilizată în anul 2023. Este foarte greu să trăiești cu asemenea vecini, uneori îți vine pur și simplu să te muți.Însă problema are mai multe aspecte și eu vreau să vă vorbesc despre lupii moraliști.

E atat de simplu să urasti! Tânăr fiind, pe când cântam la baluri, am fost la caminul cultural din Giurtelec, Salaj. Mare bal mare, noi eram pe scenă și cântam, însă rumoarea a acoperit sunetul boxelor. Sosise un camion plin de tineri cu bâte, au intrat în cămin și au început să bată pe toata lumea, indiferent că erau fete sau băieți. Am vazut oameni desfigurați, plini de sânge, imaginea era apocaliptică. Era o razbunare pe tinerii din comună care au făcut ceva similar în comuna de unde veniseră bătăușii. Noi am scăpat, că eram artiști,însă am venit acasă cu mâna goală.

Majoritatea balurilor, chiar a nunților se lăsau cu cafteală. Deși nu erau chiar animale, că erau conștienți de ceea ce fac, dar… filmulețul ăsta cu înfloratele urlând pe stradă e parfum față de ce era acolo. Asta a fost acum treizeci și ceva de ani, iar pe unii actori –batauși îi mai recunosc pe stradă. Îi văd comentând, făcându-i animale pe ăștia din film.

Pe vreo doi îi știu că au neveste ce apar destul de des cu ochii vineți, însă ei … au ajuns judecători de facebook. Ce fain este a-i educa pe alții, fără să ne vedem educația noastră. E mai facil, îți dă o stare de bine să educi, să dai sfaturi altora.E mai simplu să urăști un rom ce se bate decât un parvenit politic ce te fură zilnic și îți dă viitorul tău și al copiilor tăi.

Îi înjuri cu zăduf dar nu ai nicio remușcare să votezi un infractor. Te deranjează când îi vezi înflorați și gălăgioși dar nu ar trebui să fii mai supărat cănd ești abuzat la instituțiile statului de tot felul de amante puse acolo la trândăvit, ca să fie tot timpul proaspete? Există discriminare, asta este una din cele mai hidoase fațete ale umanității, este una din apucăturile ce le moștenim de dinainte de homo sapiens, din perioada când eram doar animale.

Aveam o găină albă ce era bătută de celelalte colorate până la sânge însa aia nu era discriminare, era doar instinct animalic. Discriminarea are și o componentă conștientă ce nu dorim pur și simplu să o eliminăm. Parcă e mai comod să urăști, te simți mai apărat, exact contrar principiilor morale sau creștinești”, a menţionat Virgil Marius Bob.

You may also like

Leave a Comment