Responsive Menu
Add more content here...


Senatorul Vasile-Cristian Lungu, PMP: “Deschidem școlile!”

by Stirile din Salaj
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Anul școlar 2020 a fost un an mai mult fără școală. Măsurile de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2 nu au protejat elevii de abandonul școlar și nici de infecția numită analfabetism.

Părinții sunt copleșiți și îngrijorați de viitorul copiilor deoarece orele ținute online în casele unde există acces la curent electric și Internet nu sunt la fel de eficiente și nici motivante, iar mulți copii din zonele rurale nu au acces deloc la procesul de învățare de câteva luni.

„Închiderea școlilor este o măsură greșită, mai ales din moment ce tinerii nu fac parte din categoriile de risc. Majoritatea tinerilor sunt doar purtători. Guvernul trebuia să asigure respectarea unor măsuri de igienă în școli și să lase copii să învețe într-un cadru pregătit. Profesorii nu pot organiza ore online într-un mod eficient, iar familiile nu pot asigura accesul copiilor la ore. Redeschiderea școlilor este o măsură de salvare a României!”, a declarat senatorul Vasile-Cristian Lungu.

Președintele PMP Sălaj, senatorul Vasile-Cristian Lungu, consideră că obiectivul principal al Guvernului trebuia să fie funcționarea României pe durata pandemiei, nu neapărat exterminarea pandemiei. Din moment ce rolul Guvernului și Parlamentului este administrarea  eficientă a unei națiuni, măsurile trebuiau gândite din perspectiva prevenirii răspândirii dar și a deblocării sistemelor economic, învățământ și sănătate.

Din nefericire, consecințele închiderii școlilor pe o durată de câteva luni vor fi suportate de români mulți ani de acum înainte. Consecințele sunt: creșterea ratei de abandon școlar, încurajarea analfabetismului, afectarea abilităților sociale ale copiilor și lipsa de pregătire a învățătorilor.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară / Filiala Sălaj

Codul AEP: 11200012

You may also like

Leave a Comment