Responsive Menu
Add more content here...


Senator Virgil Marius Bob, despre ororile din azilele groazei: “Mă revoltă că instituţii ale statului au permis, cu bună ştiinţă, să fie înfometaţi, schingiuţi şi unii chiar ucişi”

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 44 views
A+A-
Reset

Politicianul sălăjean nu a rămas indiferent cu privire la ororile care s-au întâmplat în “azilele groazei”. Subiectul încă este fierbinte deşi au fost luate şi vor fi luate măsuri în continuare în acest caz


Despre ororile din “azilele groazei” s-a tot vorbit. Devenite public la începutul acestei luni, ororile petrecute acolo au îngrozit ţara întreagă. Mai rău este toate acestea s-ar fi petrecut sub buna ştiinţă a celor care le au în administrare. Lumea a reacţionat rapid, iar politicienii au ieşit în faţă pentru a cere explicaţii şi soluţii. Printre primii care au reacţionat în acest caz a fost şi senatorul sălăjean Virgil Marius Bob.

Şimleuanul s-a arătat oripilat de ceea ce s-a întâmplat în “azilele groazei”, cerând explicaţii, dar şi soluţii pentru ca aceste evenimente groaznice să nu aibă loc.

Între timp, Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale ,Simona-Bucura Oprescu a precizat, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că Guvernul “a tăiat în carne vie” în ceea ce priveşte neregulile găsite în cazul “azilelor groazei” şi că “vor continua să facă lucrul acesta”. Ea spune că reforma din sectorul asistenţei sociale vine de la faptul că până la 31 august vor veni cu o nouă lege a asistenţei sociale.

“Ororile pe care le-au trăit bătrânii din Voluntari dau măsura dezumanizării societății noastre. Asta se întâmplă când ajungi să nu-ți pese de semenii tăi. Nu e o surpriză pentru mine că în România anului 2023 sunt abuzați bătrâni și copii. Însă mă revoltă că instituții ale statului care ar fi trebuit să protejeze acești oameni au permis,cu bună știință, să fie înfometați, schingiuiți și unii chiar uciși.

Nu mă uit la televizor de aproape 17 ani. Viața pare mult mai frumoasă fără minciuna și dezinformarea ordinară a unor personaje care se pricep la toate, începând de la medicină, strategii militare, geopolitică, chimie, religie, sport și mama naibii mai știe ce.

Pentru că suntem în “vremile”tulburi a atotștiutorilor; cu unul de ăsta nu am cum să câștig într-un duel oratoric fiindcă el are în plus convingerea că se pricepe la ce zice el acolo, pe cand eu, după ce o trec prin filtrul cunostiinței mele, îmi dau seama că sunt necunoscute, că sunt variabile, că sunt elemente pe care nu le cunosc, așa că mă feresc să dau verdicte. Vorba aia , “cu prostul să nu te pui, că are mintea hodinită”, sau geniala cugetare a lui Mark Twain : “Nu te certa niciodată cu oamenii proști, că ei te vor trage în jos la nivelul lor, apoi te vor bate cu experiența!”

Am auzit de tragediile din căminele de bătrâni de sub tutela megafamiliei Pandele-Firea. Doamna ministresă a familiei, un minister înființat special pentru ea, mămicuța României. Să nu uităm că e și social-democrată, adică ar trebui să fie aplecată spre acțiuni sociale, ori nimic din ce se întâmplă în jurul ei și cu care are de a face nu este în această logică, dimpotrivă.

Nu am putut să văd înregistrările cu ce ce întâmpla acolo, e prea inuman, cum suflete strâmbe cocoțate pe suferința neputincioșilor, pe minciună, pe furt, dotate cu tupeul paraziților, patronează niște ghetouri unde viața nu valorează nimic, nici măcar un pahar cu apă.

Poate am scris deja prea mult, durerea pentru suferința altora de obicei mă lasă fără cuvinte.

Mai vreau totuși să felicit BOR pentru articolul dur scris la adresa celor dezumanizați, cu suflete hâde, oarbe și surde”, a fost reacţia senatorului Virgil Marius Bob.

You may also like

Leave a Comment