Responsive Menu
Add more content here...


Senator Gheorghe Pop: “Pactul pentru Sănătate este soluţia necesară pentru români”

by Stirile din Salaj
0 comment 29 views
A+A-
Reset

Partidul Social Democrat a fost şi este alături de medici şi de românii aflaţi în suferinţă, a facut paşi importanţi pe cale parlamentară şi prin acţiunile autorităţilor locale să rezolve problemele personalului medical şi ale pacienţilor, indiferent dacă a fost vorba de bolnavii cu COVID19 sau de bolnavii cronici. 

Susţinem necesitatea unui Pact pentru Sănătate, cerut şi de Colegiul Medicilor şi de SANITAS de altfel, un pact care să fie aplicat indiferent de cine s-ar afla la putere. 

Tragedia de la Piatra Neamţ este o consecinţă a măsurilor haotice luate de Ministerul Sănătăţii în ultimul an.

Suprasolicitarea aparaturilor, epuizarea medicilor şi a personalului din spitale, inaccesul pacienţilor la anumite servicii medicale sunt dovezi ale măsurilor prost gândite şi aplicate.

Echipa PSD din Parlamentul României a iniţiat şi votat legi pentru salarizarea medicilor, a personalului medical, a personalului serviciilor de ambulanţă, a susţinut concret investiţiile din spitale şi la Zalău avem dovezi clare în acest sens. Administraţiile judeţene şi locale au contribuit masiv la implementarea măsurilor de dotare a spitalelor cu aparaturi, pentru atragerea medicilor prin modernizarea spitalelor astfel încât să ofere condiţii moderne de lucru şi servicii medicale de calitate pentru pacienţi. 

Privatizarea, chiar şi numai a managementului spitalelor publice, ar însemna abandonul recunoscut al statului în privinţa asigurării DREPTULUI FUNDAMENTAL la servicii de sănătate pentru toţi cetăţenii!

PSD a combătut ferm tentativele precedente ale fostului ministrul liberal al Sănătăţii,  Victor Costache, de a privatiza elemente vitale ale sistemului public de sănătate şi se va opune în continuare oricărui demers similar.

Soluţiile corecte sunt cele din programul de guvernare al PSD, un program conceput în urma consultărilor şi propunerilor specialiştilor:

  • regândirea întregului sistem astfel încât oricine să aibă acces permanent, rapid şi fără a fi împovărat financiar, la servicii medicale;
  • reorganizarea şi reprofesionalizarea instituţiilor cheie din Sănătate;
  • investiţii în modernizarea şi dotarea unităţilor spitalelor.

A ne respecta Sănătatea, înseamnă dezvoltare pentru fiecare. Omul sănătos poate munci, poate progresa, poate duce un trai mai bun.

Comandat de PSD Sălaj

Executat de SC Sportul Sălăjean SRL

Cod AEP: 11200020

You may also like

Leave a Comment