Responsive Menu
Add more content here...


Secretarul de stat Bogdan Ilea, prezent la ședința Consiliului tripartit pentru dialog social

by Mircea ARDELEAN
0 comment 105 views
A+A-
Reset

În cursul zilei de marţi, 21 noiembrie, secretarul de stat Bogdan Ilea a participat la ședința Consiliului tripartit pentru dialog social. Unul dintre subiectele aflate pe agenda acestuia a fost discutarea în principiu a unui calendar pentru majorarea salariului minim pe economie.

Raportat la dezacordul între poziția Sindicatelor și cea patronatelor subiectul a fost amânat pentru ședința din luna decembrie.

Un alt subiect discutat în principiu și asupra căruia sindicatele și patronatele nu s-au înțeles a fost ipoteza creșterii contingentului de lucrători străini de la 100.000 la 140.000, context în care poziția exprimată de reprezentanții sindicatelor a fost aceea că nu se poate discuta de o creștere a contingentului de lucrători străini, fără o creștere corespunzătoare a salariului minim pe economie, deoarece în acest fel se descurajează lucrătorii autohtoni români și în paralel se aduc lucrători din exteriorul țării.

Și acest subiect a rămas în analiză urmând a fi discutat la ședința din luna decembrie a Comitetului tripartit pentru dialog Social.

You may also like

Leave a Comment