Seară magică la Şimleu Silvaniei

by Mircea ARDELEAN
0 comment 64 views
A+A-
Reset

Spectacolul caritabil intitulat “Bucurie în suflet”, pregătit de profesorii şi elevii de la Şcola SILVANIA, a creat o seară minunată în comunitatea şimleuană. În sunet de colinde, evenimentul a avut şi un alt rol, acela de a aduna fonduri pentru aproape 30 de elevi din şcoală aflați în situații vulnerabile

Seara de 14 decembrie a fost magică pentru comunitatea din Şimleu Silvaniei. Profesorii de la Școala Gimnazială ,,Silvania”, alături de elevii lor au pregătit un spectacol caritabil intitulat “Bucurie în suflet” și aflat deja la cea de-a a VI-a ediție.

Pe lângă faptul că s-a dorit petrecerea unei seri minunate împreună, în sunet de colinde, obiectivul organizatorilor a fost adunarea de fonduri pentru sprijinirea unui număr de 27 de elevi de la Școala SILVANIA, aflați în situații vulnerabile.

În acest scop, elevii clasei a VI-a C au fost prezenți cu urne în care părinții, invitații și sponsorii au donat cu generozitate.

De asemenea, s-a mai organizat o tombolă cu obiecte diverse, unele dintre ele donate de către cei din școală, tombolă ale cărei fonduri sunt direcționate pentru aceeași cauză.

Pentru atingerea obiectivului, peste 400 de copii de la Școala Gimnazială ,,Silvania”, alături de profesorii și învățătorii acestora, au încântat auzul şi privirile spectatorilor, pentru care Casa de Cultură a oraşului Şimleu Silvaniei a fost neîncăpătoare.

Momente artistice diverse au fost aduse în fața publicului numeros: colinde tradiționale și moderne, sceneta ,,Viflaimul”, parada costumelor de Crăciun, gimnastică ritmică, dans modern şi dans tematic.

Prin toate aceste demersuri, organizatorii au dorit creșterea sensibilității elevilor, a voluntarilor SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), a părinților, a profesorilor şi a membrilor comunității cu privire la situația dificilă în care se află familiile, implicit copiii afectați de lipsuri.

Astfel se consolizează abilitățile copiilor de a trăi împreună cu ceilalți într-o societate unică și solidară, în care contează valențele umanitare.

Acest spectacol nu ar fi fost posibil fără inițiativa a profesoului Simona Chimişliu, care a coordonat acest proiect alături de profesorul Anca Pop, cu sprijinul conducerii şcolii, a cadrelor didactice implicate şi a părinților generoşi şi dedicați.

You may also like

Leave a Comment