Responsive Menu
Add more content here...


Se schimbă sistemul Cupei României la volei. Cu cine urmează să joace SCM Zalău

Din sezonul următor, Cupa României se va desfăşura sub formă de turneu, competiţie ce va debuta cu faza optimilor, fază în care în care SCM Zalău va întâlni Ştiinţa Bacău. Dacă vor trece de echipa nou-promovată, sălăjenii vor juca în sferturi contra titratei Arcada Galaţi

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 380 views
A+A-
Reset

Federaţia Română de Volei a stabilit deja „ţintarul” Diviziei A1 la volei masculin. În şedinţa ce a avut zilele trecute, cei de la Federaţie au „bătut în cuie” şi programul la Cupa României.

Această competiţie înregistrează schimbări semnificative faţă de anul trecut. Până acum partidele din optimi şi sferturi se jucau în manşă tur-retur, după care avea loc turneul final pe teren neutru.

Din sezonul următor, Cupa României se va disputa pe bandă rulantă pe durata a doar câteva zile, competiţia urmând să se desfăşoare sub forma unui turneu din optimi şi până în semifinale.

„În acest sezon competițional, Cupa României la volei masculin și feminin aduce o schimbare semnificativă, Federaţia adoptând un format de turneu care promite spectacol și intensitate la cel mai înalt nivel”, transmite FRV.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței cu reprezentanții echipelor din Divizia A1, unde s-a stabilit că meciurile din turul 1 până în semifinale, inclusiv, vor avea loc într-o locație ce va fi anunțată ulterior.

De asemenea, finalele atât la masculin, cât și la feminin, se vor disputa într-o singură zi, după modelul Super Final, un format ce promite să aducă un plus de dinamism și spectacol pentru fani.

În Cupa României, SCM Zalău va juca din optimi împotriva moldovenilor de la Ştiinţa Bacău. Dacă va trece de echipa nou-promovată, gruparea de sub Meseş va da în sferturi peste vicecampioana Arcada Galaţi.

Învingătoarele din sferturi vor juca în următoarea zi în semifinale, iar formaţiile care trec şi de semifinale îşi vor disputa marea finală într-o altă zi.

Pentru a ajunge în ultimul act, SCM Zalău va fi nevoită să câştige trei meciuri în doar trei zile, în optimi, sferturi şi semifinale.

Cel mai probabil, turneul Cupei României se va disputa la începutul anului 2025.

Anul trecut, SCM Zalău şi-a început aventura tot în optimile Cupei, fază în care a trecut de CSM Constanţa. În sferturi, gruparea zălăuană a fost eliminată de către Steaua Bucureşti. Ediţia trecută a fost câştigată de către Rapid Bucureşti.

 

Programul Cupei României:

Optimi:

  1. SCMU Craiova – Ştiinţa Bucureşti
  2. Explorări Baia Mare – CSM Constanţa
  3. Ştiinţa Bacău – SCM Zalău
  4. Unirea Dej – Steaua Bucureşti

 

Sferturi:

  1. Învingător 3 – Arcada Galaţi
  2. Învingător 2 – Dinamo Bucureşti
  3. Învingător 4 – Corona Braşov
  4. Învingător 1 – Rapid Bucureşti

 

Semifinale:

Învingător 7 – Învingător 8

Învingător 6 – Învingător 5

You may also like

Leave a Comment