Responsive Menu
Add more content here...


Se lucrează de zor la Drumul Județean ce duce spre județul Satu Mare, prin comunele Halmășd și Camăr

Consiliul Județean Sălaj anunță cetățenii că lucrările demarate pe DJ 109P: DN 1H - Halmășd - Cerâșa - Cosniciu de Jos - Ip - Zăuan Băi - Camăr - limită județ Satu Mare sunt în plină desfășurare

by Mihai POP
0 comment 900 views
A+A-
Reset

Lucrările de reabilitare și modernizare a DJ 109P: DN 1H – Halmășd – Cerâșa – Cosniciu de Jos – Ip – Zăuan Băi – Camăr – limită județ Satu Mare sunt în plină desfășurare.

Astfel, constructorul execută, în prezent, următoarele lucrări:

▪️ trasare drum

▪️ semnalizare rutieră

▪️ frezare asfalt

▪️ excavare structură rutieră existentă în vederea realizării noului sistem rutier

▪️ săpături pentru realizarea zidului de sprijin

Drumul Județean 109P are o lungime totală de circa 24 km, fiind reabilitat și modernizat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană derulat de Consiliul Județean Sălaj.

În  iulie 2022 a fost semnat contractul de proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 109P: DN 1H – Halmășd – Cerâșa – Cosniciu de Jos – Ip – Zăuan Băi – Camăr – limită județ Satu Mare.

Drumul județean ce face obiectul contractului semnat cu SC Dimex-2000 Company SRL se intersectează cu două drumuri naționale (DN 1H și DN 19B) și cinci drumuri comunale (DC 934, DC 93, DC 96, DC 101 și DC 100).

În valoare de 101 milioane de lei (TVA inclus), contractul are o durată totală de 39 de luni de la data semnării, pentru partea de execuție fiind alocate 29 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Principalele intervenții vizează refacerea suprafeței carosabile, reabilitarea podețelor, amenajarea de șanțuri si rigole carosabile, realizarea accesului la proprietăți, amenajarea stațiilor de autobuz, precum și lucrări pentru siguranța circulației.

 

You may also like

Leave a Comment