Responsive Menu
Add more content here...


S-a dat startul într-o nouă ediţie a Cupei Văilor

by Sportul Salajean
0 comment 69 views
A+A-
Reset

Ediţia cu numărul 51 şi-a deschis porţile astăzi cu etapa pe văi


Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj organizează în parteneriat instituţional cu Inspectoratul Şcoal Judeţean Sălaj ediţia a 51-a a tradiţionalei competiţii Cupa Văilor- Sălajul în Mişcare. Competiţia a debutat vineri, 17 mai, cu etapa pe văi, urmând ca la o săptămână distanţă să aibă loc şi faza judeţeană.

Tradiţionala competiţie este una dintre cele mai importante şi complexe acţiuni sportive, dar şi o oportunitate pentru ca elevii să se afirme şi să facă pasul către sportul de performanţă.

Această tradiţională şi originală competiţie sălăjeană este organizată în fiecare an de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj, cu scopul de a angrena cât mai mulţi elevi în practicarea organizată a exerciţiilor fizice şi sportului, contribuind atât la dezvoltarea fizică şi armonioasă, la menţinerea stării de sănătate şi la dezvoltarea trăsăturilor de personalitate, cât şi la însuşirea unor cunoştinţe şi tehnici de specialitate, de descoperire a copiilor cu reale talente şi îndrumarea lor spre sportul de performanţă.

An de an, întrecerile se dispută pe 12 zone, iar câştigătoarele se califică la faza finală (excepţia o constituie Cupa “Municipiului Zalău” de unde se califică primele două locuri, la fiecare probă). Anul acesta, data de desfăşurare va fi 17 mai, în următole locaţii: Cupa Văii Agrijului (Şcoala Agrij, 5 şcoli participante), Cupa “Văii Almaşului” (Şcoala Zimbor, 7 şcoli participante), Cupa “Văii Barcăului I” (Camăr, 5 şcoli participante), Cupa “Văii Barcăului II”, (Valcău de Jos, 4 şcoli participante), Cupa “Văii Crasnei” (Bănişor – se desfăşoară la Crasna, 6 şcoli participante), Cupa “Văii Sălajului” (Dobrin – se desfăşoară la Crişeni, 3 şcoli participante), Cupa “Văii Someşului I” (Letca, 8 şcoli participante), Cupa “Văii Someşului II” (Bălan – se desfăşoară la Gîlgău-Almaşului, 4 şcoli participante), Cupa “Văii Someşului III” (Băbeni, 4 şcoli participante), Cupa “Văii Zalăului” (Chieşd, 6 şcoli participante), Cupa Oraşelor (Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga” Jibou, 3 şcoli particpante) şi Cupa Municipiului Zalău (Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău, 9 şcoli participante). O săptămână mai târziu, la data de 24 mai va avea loc şi faza judeţeană.

“Cupa Văilor este considerată cea mai mare şi cea mai amplă competiţie a sportului de masă din judeţul Salaj, începută încă din anul 1968, devenită odată cu trecerea timpului o adevărată rampă de lansare pentru elevii claselor gimnaziale III – VIII participanţi la competiţie la cele 4 discipline sportive handbal, volei si atletism cu cele 4 probe: viteza 60m, alergare de rezistenţă 800m fete şi 1000m băieţi, aruncarea mingii de oină şi săritura în lungime şi minifotbal. Competiţia derulată de către instituţia pe care o conduc nu ar fi putut avea loc fără sprijinul şi colaborarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, prin inspectorul de specialitate pe sport, precum şi cadrele didactice de educaţie fizică şi sport din fiecare unitate de învăţământ participantă la Cupa Văilor, cărora le mulţumesc pe această cale pentru sprijinul şi colaborarea foarte bună pe care am avut-o de-a lungul anilor în implementarea acestei ample acţiuni sportive. Ţin să le mulţumesc tuturor unităţilor de invăţământ care au găzduit şi au organizat Cupa Văilor în anii precedenţi şi îmi doresc ca şi la această ediţie, a 51-a, să avem parte de un  timp favorabil pentru a face mişcare şi sport în aer liber, de asemenea, îmi doresc ca, entităţile şcolare care găzduiesc în acest an competiţia să se organizeze foarte bine din toate punctele de vedere şi să nu există probleme de nici o natură. Sper, de asemenea, într-o implicare pe măsura tradiţiei acestei acţiuni, a conducerii şcolilor, precum şi a doamnelor sau domnilor profesori de educaţie fizică şi sport de la toate unităţile şcolare participante. DJST Sălaj va acorda la etapa pe văi premii constând în cupe şi diplome pentru primele trei şcoli declarate câştigătoare, iar la etapa judeţeană vom acorda diplome, cupe şi tricouri. Aş dori, în încheiere, să urez mult succes tuturor celor 64 de şcoli participante la Cupa Văilor şi sper ca în urma desfăşurării competiţiei să descoperim cât mai mulţi elevi talentaţi, care să facă pasul, în viitorul apropiat, spre sportul de performanţă”, a declarat Adrian Fărcaş, director executiv DJST Sălaj.

You may also like

Leave a Comment