Responsive Menu
Add more content here...


Școlarii și preșcolarii din comuna Dragu beneficiază de astăzi de o masă caldă, în programul “Masă sănătoasă”!

by Tiberius NICODA
0 comment 315 views
A+A-
Reset

Deși este o comunitate relativ mică şi fără un buget prea mare, comuna Dragu a cunoscut o dezvoltare continuă în mandatele primarului liberal, Angelica Lazăr.

Primarul comunei Dragu a făcut tot posibiliul să atragă cât mai multe fonduri pentru ca nivelul de trai să fie din ce în ce mai bun. Prin fonduri europene, guvernamentale sau bani din surse proprii, comuna s-a dezvoltat şi continuă să se dezvolte. În ultima perioadă, aici s-a construit o grădiniţă nouă în Voivodeni, dar şi un centru comunitar integrat la Dragu.

Tot în centrul comunal a fost modernizat şi corpul B al Şcolii Gimnaziale. Recent s-a mai finalizat căminul cultural din Fântânele.

Cu toate lipsurile și inconvenientele, infrastructura rutieră este pusă la punct şi de curând au început lucrările de asfaltare a ultimelor drumuri şi străzi rămase nemodernizate. La finalul acestui proiect, toate străzile şi uliţele din comună vor fi asfaltate. E un lucru important, având în vedere că suprafaţa comunei este printre cele mai mari din judeţ, chiar dacă numărul populaţiei se află la polul opus.

S-a pus accent şi pe educaţie, fiind construită o grădiniţă nouă în localitatea Voivodeni, în timp ce Şcoala cu clasele 0 – 4 din Dragu a fost reabilitată complet. Copiii sunt impresionaţi de condiţiile oferite, iar învăţătoarea spune că are prezenţă maximă de când activitatea se desfăşoară în noua unitate modernă! Prin PNRR, se va moderniza şi Şcoala cu clasele 5 – 8 din centrul comunal.

Grădiniţă la standarde înalte la Voivodeni

Pe fonduri europene, prin POR, comuna a primit finanţare pentru construcţia unei grădiniţe cu program normal în localitatea Voivodeni. Proiectul a cuprins şi partea de dotare, iar investiţia a fost finalizată la sfârşitul anului trecut.

Însă, cei 36 de preşcolari îşi desfăşoară activitatea în această clădire încă din toamna trecută. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 1,7 milioane de lei.

Şcolile din comună se modernizează cu fonduri europene

Pe PNRR va fi reabilitat energetic şi corpul A de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dragu, precum şi Şcoala Primară din Voivodeni.
Primul proiect are o valoare de 1,7 milioane de lei, în timp proiectul de la şcoala din Voivodeni are o valoare de 900.000 de lei.

O altă investiţie derulată cu ajutorul fondurilor europene este modernizarea Şcolii Gimnaziale nr. 1 Dragu, corpul B, acolo sunt sunt clasele 0 – 4. Aici învaţă aproape 90 de elevi în prezent. Clădirea a fost modernizată complet şi, în plus, a fost şi dotată la standardele actuale. Cadrele didactice au laptop-uri, elevii au tablete, iar sălile de clasă sunt dotate cu mobilier nou, videoproiector, tablă interactivă etc. Condiţiile sunt excelente, iar copiii se simt foarte bine la şcoală.

Modernizarea clădirii a reprezentat şi scăderea numărului de absenţe. Ba mai mult, învăţătoarea chiar a uitat de când nu a mai pus o absenţă, având prezenţă maximă de fiecare dată. Copiii învaţă în noua clădire de la data de 1 noiembrie 2023.


Totodată, proiectul pentru dotare cu mobilier şi echipamente IT a tuturor şcolilor din comună, cu o valoare de 700.000 de lei, a primit aprobare pe PNRR.

Din data de 8 mai 2024, programul “Masă sănătoasă” s-a aplicat la școlarii și preșcolarii din comună

Cu ajutorul Primăriei Dragu și prin implicarea susținută a primarului Angelica Lazăr, s-a făcut tot posibilul și demersurile necesare pentru a se asigura o masă caldă elevilor comunei.

Iată că, începând de azi, toți preșcolarii și școlarii din comuna Dragu beneficiază de programul “Masă sănătoasă”!

 „Începând de azi , toți preșcolarii și școlarii din comuna Dragu beneficiază de programul ,,Masă sănătoasă”. Mulțumesc domnului director Nemeș Mihai și tuturor cadrelor didactice din Școala Gimnazială Nr. 1 Dragu. POFTĂ BUNĂ!!!”,  a fost mesajul transmis de către primarul Angelica Lazăr cu ocazia inaugurării programului “Masă sănătoasă” și pentru elevii din comuna Dragu.

You may also like

Leave a Comment