Responsive Menu
Add more content here...


Şcoala Gimnazială Nr. 1 Agrij va fi dotată la standarde europene!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 54 views
A+A-
Reset

Primăria comunei Agrij a obţinut o finanţare de peste 700.000 de lei pentru dotarea şcolii cu echipamente digitale, mobilier nou şi materiale didactice. Totodată, în cadrul proiectului va fi amenajat şi un cabinet psihopedagogic, iar laboratorul de informatică va fi dotat cu device-uri şi mobilier nou


Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este unul destul de apreciat în rândul UAT-urilor din toată ţara. Primăriile au putut depune proiecte pentru reabilitarea energetică a clădirilor, piste de biciclete, staţii de încărcare electrice şi multe altele. Pe PNRR mai există posibilitatea obţinerii de fonduri şi pentru dotarea şcolilor la standarde europene, iar mai multe primării din Sălaj au făcut demersurile necesare.

Şi Primăria comunei Agrij a depus un proiect în acest sens, răspunsul de la Ministerul Dezvoltării fiind unul pozitiv. Proiectul în valoare de peste 700.000 de lei a fost aprobat, iar în perioada următoare, primarul Ştefan Berar urmează să ajungă la Bucureşti pentru a semna şi contractul de finanţare. Şcoala Gimnazială Nr. 1 Agrij va fi dotată la standarde europene.

Prin acest proiect urmează să fie schimbat mobilierul şcolar cu unul nou, în toate clasele / grupele de grădiniţă. Se vor achiziţiona bănci şi scaune noi, dulapuri, catedre etc. Totodată, şcoala se va digitaliza, urmând a fi achiziţionate echipamante IT precum laptopuri, display-uri, imprimante, sisteme de sunete, camera videoconferinţă, videoproiector, scanere portabile, urmând ca laboratorul de informatică să fie dotat cu echipamente moderne.

Tot în acest proiect se va amenaja şi un cabinet psihopedagogic, acesta urmând a fi dotat cu mobilier şi echipamente IT. În plus, se vor achiziţiona şi materiale didactice.

“Personalul de la Primăria comunei Agrij şi de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Agrij au depus un efort considerabil la momentul oportun pentru ca acest proiect să devină realitate. Mulţumesc Primăriei comunei Agrij şi colegilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Agrij pentru implicare”, a fost mesajul lui Cosmin Ardelean, directorul şcolii din Agrij.

“Ne bucurăm că a fost aprobat acest proiect. Este foarte important pentru copiii noştri să aibă cele mai bune condiţii de studiu. Este un proiect mare, pentru care a fost nevoie de implicare, dar în final mă bucur că am obţinut finanţare”, ne-a declarat Ştefan Berar – primarul comunei Agrij.

You may also like

Leave a Comment