Şcoala din Agrij s-a schimbat la faţă

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 334 views
A+A-
Reset

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Agrij a suferit transformări radicale în ultima perioada, datorită unei bune colaborări între conducerea unităţii de învăţământ şi autorităţile locale. Împreună, cu ajutorul fondurilor europene sau a unor finanţări de la bugetul local s-au efectuat mai multe lucrări de modernizare atât la clădirea în sine, cât şi în curtea Şcolii.

De exemplu, cu bani de la bugetul local, Primăria comunei Agrij a modernizat gardul care împrejmuieşte curtea, fiind realizată şi o parcare modernă din care microbuzul şcolar poate prelua elevii în condiţii de siguranţă.

Tot cu bani de la bugetul local au fost achiziţionate bănci sau arbuşti ornamentali, fiind  amenajate şi câteva bannere cu mesaje motivaţionale. Din bugetul şcolii a fost amenajată o sală de gimnastică pentru ca elevii să-şi poată desfăşura orele de educaţie fizică şi sport pe timp de iarnă. Totodată, au fost montate rastele pentru biciclete.

Infrastructura a fost pusă la punct, iar clădirea a fost modernizată în totalitate, astfel că şi condiţiile sunt dintre cele mai bune în prezent. Prin Programul Operaţional Competitivitate, unitatea şcolară a beneficiat şi de mai multe echipamente IT, precum şi de un kit educaţional STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Trebuie menţionat şi faptul că Şcoala Gimnazială Agrij va fi dotată la standarde europene printr-un proiect a cărui valoare trece de 700.000 de lei.

Astfel, unitatea de învăţământ din comuna Agrij va trece la un alt nivel, fiind printre cele mai moderne din mediul rural din judeţul Sălaj, atât ca infrastructură, cât şi  dotări.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!