SCM Zalău se întoarce fără puncte şi de la Baia Mare

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 44 views
A+A-
Reset

Deşi a fost recuperat Alexandru Ionescu pentru acest joc, zălăuanii nu au reuşit să obţină punct sau puncte din această confruntare extrem de importantă. Băimărenii au câştigat în patru seturi şi lupta pentru calificarea în play-off se încinge


SCM Zalău nu se regăseşte în acest sezon şi a suferit un nou eşec în această etapă, în deplasarea de la Baia Mare. De titlu nu se pune problema pentru că zălăuanii nu au bugetul unor echipe cu pretenţii precum Arcada Galaţi, Dinamo, Steaua sau Rapid. SCMU Craiova şi, mai nou, Corona Braşov sunt şi ele echipe care pot pune probleme oricărui adversar, astfel că lupta pentru play-off se anunţă acerbă, cu CSM Constanţa, Ştiinţa Explorări Baia Mare, Unirea Dej sau SCM Zalău implicate.

Astfel, duelurile directe cu aceste formaţii sunt foarte importante în acest sezon în care SCM se confruntă şi cu probleme medicale. Au lipsit mult Ionescu şi Buzdugan în acest sezon, însă, pentru jocul de azi de la Baia Mare, Ionescu a fost recuperat.

Însă, echipa pregătită de Rainer Vassiljev nu a reuşit să obţină nimic din acest joc. A câştigat un set, dar asta nu îi aduce nici măcar un punct.

Ştiinţa Explorări Baia Mare s-a distanţat rapid pe tabelă în primul set, având chiar şi un avantaj de 8 puncte, scor 14 – 6. Degeaba a cerut timp de odihnă antrenorul Zalăului pentru că avantajul gazdelor s-a menţinut şi chiar a crescut la 9 lunigmi, scor 22 – 13, băimerenii adjudecându-şi setul cu 25 – 17.

Setul al doilea a fost mult mai echilibrat, însă, tot băimărenii au fost mai precişi în execuţii şi s-au desprins la trei puncte, scor 13 – 10 sau 18 – 15. Însă, atacul lui Suarez Mendoza avea să aducă egalarea la 21. S-a făcut 24 – 23, dar băimărenii au irosit mingea de meci. Blocajul lui Gonzalez, ace-ul lui Bartha şi două atacuri ale lui Ionescu aveau să aducă setul în tabăra Zalăului.

Şi setul al treilea a fost ceva mai echilibrat, însă, Ştiinţa s-a impus, iar în setul al patrulea, băimărenii au fost mult mai exacţi şi au câştigat din nou.

S-a terminat 3 – 1, într-un meci în care cel mai bun marcator al partidei a venit de la Ştiinţa Explorări, Daniel Alejandro Ramirez Pita reuşind 32 de puncte. De la Zalău, Ionescu a fost cel mai bun cu 15 puncte.

Ştiinţa Explorări Baia Mare – SCM Zalău 3 – 1 (17, -25, 21, 18)

You may also like

Leave a Comment