SCM Zalău se duelează cu liderul din Divizia A1

Formaţia zălăuană are parte de un duel cu Corona Braşov în cadrul etapei a XVIII-a din Divizia A1. Sub Meseş vine o echipă nou-promovată, dar care este surpriza campionatului şi ocupă de etape bune fotoliul de lider. Echipa antrenată de Laurenţiu Lica a câştigat până acum cu toţi granzii campionatului şi este favorita întâlnirii de miercuri, însă SCM Zalău este montată să facă un nou rezultat bun contra unei formaţii cu pretenţii din Divzia A1

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 293 views
A+A-
Reset

Miercuri, ora 18.30, Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici”: SCM Zalău – Corona Braşov

SCM Zalău nu a produs surpriza la Rapid şi s-a întors fără puncte din capitală. Acum toată atenţia se îndreaptă spre următorul joc, unul care se anunţă la fel de dificil. În Divizia A1 este programată miercuri o etapă intermediară, în care SCM Zalău va juca în propriul ”fief” contra surprizei campinatului.

Zălăuanii întâlnesc Corona Braşov, o echipă nou-promovată, dar care din primele etape s-a cocoţat în fotoliul de lider şi nu a mai fost dată jos.

Formaţia braşoveană a practicat un volei de calitate până acum şi nu degeaba a câştigat cu Arcada, Dinamo, Steaua, Rapid sau SCM Craiova.

Corona are un antrenor care este la primul sezon pe banca unei formaţii din Divizia A1. Este vorba de Laurenţiu Lică, cel care arată că poate face o treabă bună şi din această postură, după ce a jucat la cel mai înalt nivel până la 43 de ani.

Adversara Zalăului are un lot experimentat, cu jucători precum Tudor Magdaş, Stojsavljevic, Kovacevic, Vlad Kantor, Alesson Santiago, Cristiano Santos sau Ewoud Gommans, însă şi SCM Zalău are arme pentru a contracara un astfel de adversar.

În primul rând avantajul elevilor lui Rainer Vassiljev este terenul propriu şi aportul fanilor, care sunt aşteptaţi în număr mare în tribune pentru un meci cu liderul campionatului.

În tur, Corona s-a impus cu 3 – 1, dar de data aceasta, managerul Adrian Feher este convins că echipa sa poate lua punct sau puncte din această confruntare.

”La început, Corona părea un lider surpriză, dar după ce a câştigat cu Dinamo, Steaua, Rapid, Arcada Galaţi este clar că nu mai este o surpriză. Corona este o echipă redutabilă şi toate rezultatele lor duc în această direcţie. Braşovul are un antrenor tânăr, dar foarte bun. Cu Lică sunt prieten şi ne cunoaştem de mult timp. Personal mă bucur că se descurcă de minune la Braşov, dar sper să luăm puncte din acest meci. Va fi un joc greu, fiindcă atunci când întâlneşti echipa de pe locul 1 nu poţi să te aştepţi la un meci uşor. Corona pleacă favorită dar vrem să demontăm această situaţie în teren şi să dovedim că suntem echipa care merită să învingem. Chiar dacă am pierdut la Rapid după un joc de luptă, starea de spirit la echipă este bună. Dacă jucăm în nota în care am jucat în acest retur, cred că vom obţine puncte. Aici contează mult şi publicul, iar noi jucăm mult mai bine acasă”,ne-a declarat managerul Adrian Feher.

Cuplaj handbal-volei la sala sporturilor

Miercuri, echipele reprezentative ale Sălajului vor susţine două partide importante pe teren propriu, în cuplaj. Mai întâi de la ora 16.00, HC Zalău va înfrunta Dunărea Brăila, sfert-finalistă de cupă europeană, iar de la ora 18.30, SCM Zalău va juca contra liderului din Divizia A1 la volei masculin, Corona Braşov.

Cele două echipe au găsit înţelegere ca partidele să se dispute după-amiază, iar SCM Zalău şi-a mutat ora jocului la 18.30, pentru ca partida de handbal să poată începe la ora 16.00.

”În Zalău sunt doar două echipe şi era şi normal să fie loc pentru toată lumea. Nici nu s-a pus problema să nu găsim înţelegere. Au fost unele doleanţe ale domnilor de la handbal de care cei care administrează sala au ţinut cont. Toată lumea a fost mulţumită, dar eu nu văd o problemă în orele de disputare a jocurilor. Sunt săli în România unde îşi desfăşoară activitatea 6 – 7 echipe şi se descurcă bine. Nu cred că în Zalău ar trebui să fie o problemă între două echipe, dintre care una joacă majoritatea meciurilor dimineaţa. Mă bucur că şi-au ales ora favorită şi sper să câştige. Le urez succes să repete performanţa de anul trecut când au reuşit să evite retrogradarea”, ne-a declarat managerul Adrian Feher.

You may also like

Leave a Comment