Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău s-a întors cu tolba plină de medalii de la Europenele de karate tradiţional

La competiţia desfăşurată în weekend la Iaşi, karateka de la SCM Zalău au obţinut nu mai puţin de 21 de medalii, iar opt sportivi au devenit campioni naţionali: sensei Călin Marincaş şi cele două fiice ale sale – Carla şi Cezara, dar şi Eliza Savin, Daria Negrean, Iris Seres, Elena Pup şi Erdei Viktor

by Călin ONICAŞ
0 comment 578 views
A+A-
Reset

Elevii lui sensei Călin Marincaş au scris o nouă filă de aur în cartea performanţelor realizate de clubul finanţat de Primăria municipiului Zalău. La ediţia cu nr. 37 a Campionatului European de Karate Tradiţional pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori, ce a avut loc în weekend la Sala Polivalentă din Iaşi, sportivii de la SCM Zalău au obţinut rezultate remarcabile.

Delegaţia de la SCM Zalău a fost una numeroasă (24 de sportivi), iar performanţele realizate au fost pe măsură. Sportivii noştri au obţinut nu mai puţin de 21 de medalii: 7 medalii de aur, 8 de argint și 6 de bronz!

Opt karateka au revenit acasă cu medaliile de aur la gât – Călin Marincaş, Carla Marincaş, Cezara Marincaş, Eliza Savin, Daria Negrean, Iris Seres, Elena Pup şi Erdei Viktor. Aceasta, având în vedere că unele dintre titlurile naţionale au fost obţinute la echipe.

Marincaş, o familie de campioni europeni!

În capitala Moldovei, Călin Marincaş a lăsat treningul de antrenor, a îmbrăcat kimono-ul şi a intrat pe tatami, unde a făcut furori, devenind din nou campion European la kata. Medalia de la Iaşi este a 26-a de AUR din cariera sa – 4 la tineret şi 22 de seniori, asta doar la Europene!  Altfel spus, sensei şi-a apărat titlul cucerit anul trecut în Portugalia.

Ineditul vine, însă, din faptul că şi cele două fetiţe ale sale – Carla (7 ani) şi Cezara (10 ani) – au urmat cu success drumul tatălui, ele devenind deja campioane europene! “Sunt născute să fie campioane!😍“,  după cum remarca cu mândrie mama fetiţelor.

Cezara a cucerit trei medalii de aur, la kihon kumite, kata individual şi kata echipe. Şi mezina familiei de campioni – Carla – a obţinut 3 medalii: aur la enbu mixt şi kata echipe, dar şi argint la kata individual.

Debut cu medalie de argint la Europene pentru Alexia Puie

Toţi sportivii care au reuşit să urce pe podium merită aprecieri şi felicitări. Deşi nu a cucerit aurul, Balagyan Brigitta a devenit vicecampioană europeană la echipe tineret, după ce în Portugalia ea cucerea argintul la juniori.

Trebuie subliniată şi performanţa obţinută de Alexia Puie, cea care a cucerit medalia de argint cu echipa naţională de juniori a României la kumite, în condiţiile în care eleva de la Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău se afla la prima participare la un European!

“Un campionat puternic, la care am obținut rezultatele așteptate, având în vedere buna şi îndelungata pregătire efectuată pentru această competiție importantă. Bineînţeles, că mai este de muncă pentru a îmbunătăți anumite lucruri, dar sunt mândru și mulțumit de rezultatele obţinze şi de munca depusă de sportivi. Mulţumesc clubului pentru sprijinul acordat”, a declarat sensei Călin Marincaş pentru Ziarul Sportul Sălăjean.

Rezultate obţinute de SCM Zalău la Europene

Carla Marincaş: locul 2 – kata individual

Eliza Savin: locul 2 – kihon kumite şi locul 1 – kata individual

Cezara Marincaş: locul 1 – kihon kumite şi locul 1 – kata individual

Elena Pup: locul 3 – kata individual

Erdei Viktor şi Carla Marincaş: locul 1 – enbu mixt

Eliza Savin, Daria Negrean şi Carla Marincaş: locul 1 – kata echipe

Eleni Ursaciuc: locul 3 – kihon kumite

Cezara Marincaș, Iris Seres şi Elena Pup: locul 1 – kata echipe

Irina Markus, Tania Ciorbă şi Andreea Borz: locul 3 – kata echipe

Darius Negrean, Sebastian Brudaşca şi Erdei Viktor: locul 3 – kata echipe

Denes Csenge si Eleni Ursaciuc: locul 3 – kihon kumite

Alex Teglaş şi Irina Markus: locul 2 – enbu mixt

Alex Teglaş: locul 2 – kata individual şi locul 2 – kihon kumite

Luca Tamaş: locul 2 – fuku-go cadeți

Alexia Puie: locul 2 – kumite echipe juniori

Balagyan Brigitta: locul 2 – kumite echipe tineret

Călin Marincas: locul 1 – kata individual seniori

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 22 mai.

You may also like

Leave a Comment