Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău s-a despărţit de Rainer Vassiljev. Unde va antrena tehnicianul în sezonul următor

Antrenorul care a dus Zalăul în acest sezon pe locul 5 în Divizia A1 şi, totodată, a calificat în Cupa Challenge a decis să părăsească gruparea de sub Meseş. Chiar dacă clubul i-a propus o propunere de prelungire a contractului, tehnicianul de 40 de ani a decis să revină în ţara natală

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 1.1K views
A+A-
Reset

În ultimii ani, SCM Zalău a luat decizii bune în ce priveşte banca tehnică, astfel că sub Meseş au ajuns antrenori cu potenţial, care au făcut treabă. În sezonul 2022 – 2023 a fost sârbul Dragan Kobiljski, care după un sezon a plecat la Rapid, iar – în stagiunea trecută -, pe banca tehnică a fost estonianul Rainer Vassiljev.

După ce a calificat SCM Zalău în Cupa Challenge, tehnicianul în vârstă de 40 de ani a decis să părărească România. Conducerea a dorit prelungirea contractului, însă el a invocat motive familiale şi a revenit în Estonia, ţara natală.

“Nu pot decât să-i mulţumesc pentru tot ce a făcut la SCM Zalău. Un antrenor care şi-a depăşit obiectivul, finalul de sezon culminând cu victoriile obţinute contra celor de la Arcada, Craiova şi Steaua şi totodată cu obţinerea calificării în cupele europene. Rainer şi-a făcut foarte bine treaba la noi, dar situaţia lui familială şi faptul că are un copil care în acest an începe şcoala, a făcut să ne despărţim la final de sezon. Am avut o discuţie şi cu directorul clubului despre prelungirea contractului lui Rainer, însă motivele sale familiale au primat şi antrenorul a decis să plece în Estonia. Probabil vom mai colabora în viitor, fiindcă şi el s-a simţit bine la Zalău şi mi-a spus că pe viitor şi-ar dori să revină”, ne-a declarat managerul Adrian Feher.

La scurt timp după plecarea de la Zalău, Rainer Vassiljev a şi fost prezentat la noua sa echipă. Din sezonul 2024 – 2025, el o va pregăti pe Pärnu Võrkpalliklubi, formaţie cu care a semnat un contract pentru următoarele trei sezoane.

Împreună cu Rainer a plecat şi statisticeanul Kermo Basov, care în stagiunea trecută s-a aflat în staff-ul tehnic de la SCM Zalău. Rainer Vassiljev a ajuns la Zalău în vara anului trecut, la recomandarea experimentatului antrenor Giani Creţu, cel care se află într-o relaţie de prietenie cu managerul Adrian Feher.

Înainte de SCM Zalău, Rainer a mai antrenat Tartu Pere Leib, Bigbank Tartu, Rakvere Võrkpalliklubi, Selver Tallinn (toate în Estonia), Volley Schönenwerd (Elveţia), Cuprum Lubin, eWinner Gwardia Wrocław (ambele din Polonia), iar în sezonul 2022 – 2023 a fost antrenor la Pafiakos Paphos, în Cipru.

”După o perioadă în care am antrenat cluburi din străinătate, am fost deschis să revin în Estonia. Viziunea și ambiția clubului de volei Pärnu pentru viitor au părut foarte interesante și motivante să contribuie la ele. Să sperăm că beneficiile acestei colaborări vor fi mai ample pentru voleiul estonian. Totodată, consider că sezonul următor va fi foarte competitiv și captivant și aici, deoarece cluburile sunt din ce în ce mai bune”, a subliniat Rainer Vassilej.

You may also like

Leave a Comment