Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău, pregătită de Europa

Clasată pe locul 5 în campionatul trecut al Diviziei A1, formaţia zălăuană va juca în Cupa Challenge, urmând să debuteze în competiţie în toamnă, în turul I. Conducerea a făcut toate demersurile şi s-a înscris în competiţia europeană, unde SCM vrea să aibă un parcurs cât mai lung

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 563 views
A+A-
Reset

În sezonul 2024 – 2025, România va trimite cinci echipe în cupele europene. Alături de Corona Braşov, Arcada Galaţi, Rapid Bucureşti şi Dinamo, în Europa va merge şi SCM Zalău, care s-a clasat pe locul 5 la finalul ediţiei trecute a Diviziei A1.

Formaţia zălăuană va evolua în Cupa Challenge, urmând să îşi înceapă aventura din turul I. Adversarul va fi însă cunoscut în săptămânile următoare, când la sediul CEV va avea loc tragerea la sorţi.

Un lucru este cert, că din toamnă, iubitorii voleiului vor avea parte şi de meciuri europene la Zalău. SCM Zalău s-a înscris în competiţia europeană, iar conducerea s-a ocupat de toate formalităţile vizavi de participarea în a treia competiţie europeană, după Liga Campionilor şi Cupa CEV.

„Vom juca în Cupa Challenge şi nu este cazul să ne gândim la altceva, cum au făcut alte echipe în trecut. Acum dacă nu participi în competiţia europeană în care ţi-ai câştigat dreptul să joci, cei de la CEV aplică o amendă de vreo 25.000 de euro. Asta pentru a evita situaţii de genul neprezentărilor”, spune managerul Adrian Feher.

Adversarul va fi cunoscut în săptămânile următoare, iar SCM Zalău speră să aibă parte de o echipă accesibilă, în faţa căreia să poată spera la calificare.

„Aşteptăm tragerea la sorţi pentru a ne cunoaşte adversarul. Este important să avem parte de un adversar mai accesibil pentru că ultima dată când am participat în cupele europene, în 2021, am jucat cu Modena, una dintre cele mai tari echipe din lume. Jucând în cupele europene, nu poţi să joci cu adversari slabi, dar există şi adversari mai accesibili din alte ţări şi sper să fim mai norocoşi şi să avem o echipă abordabilă”, ne-a declarat managerul secţiei de volei.

Până una alta, SCM Zalău se află în plină campanie de formare a lotului pentru sezonul următor. A fost anunţat noul antrenor, dar şi primele achiziţii, însă până la definitivarea lotului mai este cale lungă.

„Sper că vom găsi înţelegere şi vom face un minim efort pentru a îmbunătăţi lotul. Este foarte greu să joci pe 3 fronturi. Am văzut şi în sezonul trecut când am avut accidentări şi nu am prea avut variante de înlocuire.Avem nevoie de un lot mai numeros, dar şi mai valoros. Trebuie să avem şi pe bancă jucători valoroşi. Asta ne dorim, dar nu mai depinde de mine. Cu bugetul pe care îl avem vrem să onorăm campionatul, Cupa României, dar şi Cupa Challenge. Cu banii care îi avem, noi sperăm să scoatem maxim”, a precizat Adrian Feher.

Pentru SCM Zalău va fi a doua participare în Europa, după cea din sezonul 2021 – 2022. Atunci din postura de vicecampioană a României, formaţia zălăuană a jucat în 16-zecimile Cupei CEV, unde a fost eliminată de titrata echipă din Italia, Modena.

You may also like

Leave a Comment