SCM Zalău joacă pe terenul revelaţiei Corona Braşov

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 24 views
A+A-
Reset

În etapa a VII-a din Divizia A1, formaţia zălăuană evoluează în faţa unei nou-promovate. Zălăuanii au însă de a face tocmai cu liderul surpriză din Divizia A1, care în cele şase etape a strâns nu mai puţin de 16 puncte. Corona pregătită de Laurenţiu Lică a câştigat cu 3 – 0 în faţa lui Steaua şi Rapid, iar în duelul de vineri cu SCM porneşte clar favorită, mai ales că joacă în propriul fief cu o echipă ce acuză probleme de lot

Vineri, ora 17.00, Sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibaşi: Corona Braşov – SCM Zalău


SCM Zalău a avut o săptămână dificilă, în care a jucat cu Steaua Bucureşti în Cupa României şi cu Rapid în campionat. Dacă în cupă a pierdut după un meci de cinci seturi şi mai are şanse de calificare, în campionat, formaţia zălăuană a cedat în patru seturi şi nu a obţinut niciun punct.

În aceste condiţii, trupa pregătită de Rainer Vassiljev a rămas cu 5 puncte în clasament şi se află abia pe locul 9. Zălăuanii au ieşit pentru moment din zona locurilor de play-off şi sunt la două puncte în spatele celor de la Unirea Dej.

Seria jocurilor dificile continuă pentru SCM Zalău, care în etapa a VII-a va evolua în deplasare la Corona Braşov. Gruparea de sub Meseş dă peste o nou-promovată, care însă este surpriza campionatului de până  acum şi se află în fotoliul de lider.

Corona Braşov nu se află întâmplător pe această poziţie deoarece a strâns 16 puncte până acum şi a reuşit victorii categorice pe terenul Stelei şi al Rapidului, unde s-a impus cu 3 – 0.

Formaţia braşoveană este pregătită de Laurenţiu Lică şi are un lot experimentat, în această categorie aflându-se şi zălăuanul Tudor Magdaş, care după ce a devenit multiplu campion cu Arcada a ales să plece la Brşov.

La Corona mai evoluează Vlad Kantor, Ştefan Lupu, Ewoud Gommans, Dusan Stojsavljevic, dar şi brazilienii Cristiano Santos şi Alesson Santiago, voleibalişti cu o vastă experienţă.

Probleme de lot pentru SCM Zalău

Aflându-se în poziţia de lider şi având avantajul terenului propriu, Corona Braşov este favorită în confruntarea de vineri cu SCM Zalău, mai ales că dă peste o echipă rănită care are probleme de lot.

De la formaţia zălăuană va lipsi Alexandru Ionescu, cel care a suferit o entorsă în debutul partidei cu Rapid şi a fost înlocuit cu Andrei Ana. Incerţi mai sunt Oleksandr Buzduhan şi Pedro Cardoso, astfel că tehnicianul de la SCM va fi nevoit să improvizeze.

“În niciun sezon nu am avut atâtea probleme medicale. Din păcate ne lipsesc jucători importanţi, iar la noi se simte acest lucru fiindcă nu avem 12 – 14 jucători de aceeaşi valoare. Cu echipa completă putem lua punct sau puncte în faţa oricărui adversar, dar aşa ne este greu. Lipsesc Ionescu şi Buzduhan, jucătorii care fac cele mai multe puncte”, spune managerul Adrian Feher.

În ce priveşte adversarul cu care SCM Zalău se va duela vineri, Adrian Feher are doar cuvinte de laudă la adresa celor de la Corona Braşov.

Partida dintre Corona Braşov şi SCM Zalău are loc vineri de la ora 17.00, jocul urmând să poată fi văzut în direct pe TVR 3.

“Corona este o echipă care a avut un comportament bun în perioada de transferuri. Au adus jucători valoroşi şi nu întâmplător se află pe primul loc. Au un lot foarte bun şi dacă câştigi cu 3 – 0 la Rapid şi Steaua înseamnă că eşti o echipă valoroasă. Băieţii vor lupta cum au făcut-o şi până acum, dar cu echipele valoroase este greu să joci de la egal la egal când nu ai lotul complet. Este o perioadă grea peste care vom trece. În orice condiţii, la Braşov era un meci greu”, ne-a declarat Adi Feher.

You may also like

Leave a Comment