Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău începe adevărata luptă pentru Liga a II-a

După un parcurs notabil în Seria a X-a, pe care a încheiat-o detaşat în fotoliul de lider, gruparea de sub Meseş luptă acum pentru măreţul vis de a accede în eşalonul secund. Trupa pregătită de Cristian Lupuţ joacă prima manşă a semifinalelor barajului la Unirea Ungheni, unde speră într-un rezultat pozitiv, care să-i mărească şansele de calificare pentru returul de sâmbătă, de la Zalău

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 2.1K views
A+A-
Reset

Miercuri, ora 18.00, Stadionul Central din Ungheni: Unirea Ungheni – SCM Zalău

SCM Zalău a avut un parcurs de pus în ramă de la startul sezonului 2023 – 2024. A impresionat în Cupa României unde a ajuns până în grupe şi a înfruntat trei echipe din Liga 1, dar şi mai important, a dominat copios campionatul Seriei a X-a din Liga a III-a.

Trupa pregătită de Cristian Lupuţ a fost lider detaşat, atât în sezonul regulat, cât şi în play-off, reuşind să câştige Seria a X-a, cu un avans de 12 puncte faţă de ocupanta poziţiei secunde.

SCM Zalău a ajuns acum în cel mai important punct al sezonului. Este vorba de barajul pentru Liga a II-a, unde s-au calificat cele mai bune 20 de echipe din Liga a III-a.

Şase dintre acestea vor promova în Liga a II-a, iar SCM Zalău speră să se regăsească printre ele. Până să poată desface şampania şi să sărbătorească o eventuală promovare, Stefan Nikolic şi colegi săi au în faţă jocuri decisive pentru accederea în Liga a II-a.

În semifinalele barajului pentru Liga a II-a, SCM Zalău dă peste Unirea Ungheni. Zălăuanii înfruntă echipa de pe locul secund din play-off-ul Seriei a IX-a, unde formaţia din judeţul Mureş a înregistrat 5 victorii, două remize şi a pierdut doar două jocuri.

Unirea Ungheni a fost prezentă şi în sezonul trecut, în barajul de promovare, reuşind să joace chiar finala contra celor de la Corvinul Hunedoara. Şi pentru SCM Zalău este al doilea baraj de promovare. A mai jucat în această fază, şi chiar a fost la câteva secunde de a accede în Liga a II-a, in vara anului 2021, la confruntarea cu Unirea Dej, pe care SCM nu a pierdut-o, după 0 – 0 în tur şi 1 – 1 în retur, însă la acea vreme Unirea a promovat graţie golului marcat în deplasare, în prelungiri.

Aruncând o privire asupra celor două loturi, ambele echipe îmbină foarte bine experienţa  cu tinereţea. La capitolul experienţă, cel mai sonor nume de la Ungheni este Victoraş Astafei, jucător cu mulţi ani petrecuţi în Liga 1, în timp ce SCM Zalău se poate lăuda cu Stefan Nikolic, care nu mai are nevoie de nici o prezentarea.

După un parcurs foarte bun în acest sezon, SCM Zalău stă foarte bine şi cu moralul, astfel că abordează aceste baraje cu încredere că la final poate fi în rândul celor şase echipe care vor face pasul de la Liga a III-a la Liga a II-a.

Cele cinci câştigătoare ale finalelor vor promova direct, dar în acest sezon, și pierzătoarele din finale vor mai avea o șansă la promovarea în Liga 2, fiindcă în această vară vor accede în eșalonul superior șase echipe în loc de cinci.

Returul cu Unirea Ungheni, sâmbătă, de la ora 17.30, pe Stadionul Municipal din Zalău

În barajele pentru Liga a II-a se joacă tur-retur. Primul joc al semifinalelor dintre Unirea Ungheni şi SCM Zalău are loc miercuri, de la ora 18.00, la Ungheni, în timp ce returul se va disputa sâmbătă, de la ora 17.30, pe Stadionul Municipal din Zalău.

Câştigătoarea acestei duble manşe va juca finala barajului contra învingătoarei din dubla CSM Sighetu Marmaţiei – Gloria Bistriţa.

You may also like

Leave a Comment