Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău are un jucător convocat la naţionala României

Prestaţiile bune din acest sezon i-au adus lui Alexandru Ionescu convocarea la echipa Naţională, în vederea participării la turneele din Golden League

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 1.2K views
A+A-
Reset

Cu o contribuţie importantă la obţinerea locului 5 în campionat, Alexandru Ionescu i-a atras atenţia selecţionerului Sergiu Stancu care l-a convocat în vederea participării la Golden League. Naţionala României, locul 7 la Euro 2023, s-a reunit la data de 6 mai, la Râmnicu Vâlcea, în vederea participării la Golden League 2024. Selecţionerul Sergiu Stancu a convocat pentru cele şase partide din mai şi iunie un grup de 20 de jucători, printre care se numără şi Alexandru Ionescu de la SCM Zalău. Partidele vor avea loc în lunile mai şi iunie.

Este vorba despre trei turnee. Primul va avea loc la Baku (Azerbaidjan), al doilea la Râmnicu Vâlcea şi al treilea la Karlovy Vary (Cehia).

România va întâlni Azerbaidjan, Ucraina, Croaţia, Portugalia, Finlanda şi Cehia. Primele trei echipe în grupă, plus Croaţia, ţara organizatoare, se califică la Turneul Final care se va disputa în 15-16 iunie.

Primul meci al României în Golden League va avea loc la Baku, împotriva Azerbaidjanului, pe 17 mai, după care, la o zi distanţă, tricolorii vor întâlni Ucraina.

Trebuie să amintim faptul că sunt convocaţi şi doi zălăuani. Astfel, proaspătul campion naţional, Tudor Magdaş, selectat în echipa ideală a sezonului regulat nu avea cum să lipsească din lotul României. Totodată, pentru partidele din Golden League a fost convocat şi zălăuanul Rareş Bălean, legitimat la Dinamo Bucureşti în sezonul care s-a încheiat recent.

Alexandru Ionescu s-a remarcat la CSS 2 Baia Mare, echipă cu care a devenit campion naţional la juniori I în anul 2016. A fost convocat la loturile naţionale ale României de juniori şi tineret, iar la seniori a debutat în tricoul lui Dinamo, formaţie la care a evoluat timp de trei sezoane.

Însă, fără doar şi poate, putem spune că de când a ajuns la SCM Zalău “cota” sa a explodat, iar sub Meseş fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. Totodată, prestaţiile sale bune în tricoul Zalăului i-au adus şi convocarea la naţionala de seniori ai României. De precizat este faptul că în sezonul recent încheiat, Ionescu s-a clasat pe locul 5 în topul celor mai buni marcatori, cu 384 de puncte obţinute.

You may also like

Leave a Comment