SCM Zalău, aproape de o victorie la Dinamo. Zălăuanii se întorc cu un punct din capitală

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 558 views
A+A-
Reset

SCM Zalău a avut o replică foarte bună în capitală şi a fost la doar câteva puncte distanţă de o victorie mare, de trei puncte. Însă, de aceea iubim sportul pentru că orice este posibil şi chiar dacă Zalăul a jucat cu multă ambiţie şi dăruire, în cele din urmă, victoria a aparţinut celor de la Dinamo, în set decisiv. Astfel, SCM se întoarce cu un punct din Bucureşti, un punct foarte bun, obţinut pe terenul unei pretendente serioase la titlul din Divizia A1.

În primul set, dinamoviştii au început mai bine şi au condus cu 5 – 0 sau 8 – 2. Însă, băieţii lui Rainer Vassiljev au revenit spectaculos, iar după două atacuri ale lui Simoes, un as al lui Vigil şi două blocaje din partea tânărului Thiago Suarez Mendoza, SCM s-a apropiat la un punct de Dinamo, scor 10 – 9. Tot după un blocaj al lui Thiago Suarez Mendoza, Zalăul egala la 12, iar ulterior avea să preia conducerea, după o eroare la serviciu din partea lui Matei. Blocajul zălăuanilor a funcţionat de minune tot setul, iar SCM avea să se impună cu 25 – 21.

Setul al doilea a fost destul de echilibrat, iar cele două echipe au mers cap la cap până pe la 11 – 11, după care SCM s-a desprins la două puncte după atacul lui Pinto Cardoso şi blocajul lui Alejandro Vigil. Ulterior, Zalăul avea să se desprindă şi mai mult şi în cele din urmă să câştige şi al doilea set la 5 puncte diferenţă.

SCM Zalău avea 2 – 0 la seturi şi se afla în faţa unei victorii mari. Însă, Stelian Moculescu a făcut câteva schimbări înainte de setul al treilea, schimbări inspirate care au schimbat cursul jocului. Au intrat coordonatorul Butler şi opusul Barbast Mohammad, iar Dinamo s-a impus fără prea mari probleme în setul trei. Însă, motorul principal al dinamoviştilor avea să fie tocmai zălăuanul Rareş Bălean.

Zălăuanii au strâns rândurile şi au sperat la un succes în setul al patrulea, succes prin care să obţină cele trei puncte. A fost un set de mare luptă, în care SCM a condus la început de set, iar Dinamo avea să egaleze abia la 15, după un blocaj al lui Barbast. Totuşi, Zalăul a revenit şi a condus cu 21 – 19, 22 – 20 şi chiar 23 – 21. Însă, Rareş Bălean avea să reuşească două puncte importante prin care Dinamo a egalat la 23 şi a preluat conducerea, 24 – 23, iar două blocaje ale lui Butler au adus setul în tabăra gazdelor, în prelungiri, scor 27 – 25.

Astfel, s-a intrat în decisiv, acolo unde ambele echipe au dat tot ce putut, dar în cele din urmă, Dinamo a fost echipa mai exactă şi care avea să obţină victoria în această confruntare.

După un joc foarte bun, SCM Zalău se întoarce acasă cu un punct din capitală şi, de acum, se gândeşte la jocul de miercuri, de pe teren propriu, cu CSM Constanţa.

You may also like

Leave a Comment